Mindegy, hogy a kedvenc Dubonnet koktéljáról (gin citrommal, jéggel) van szó, vagy éppen a kevésbé köztudott módon, a királyi ékszerek tisztítására használja, II. Erzsébet királynő rajongása a gin iránt nem titok. Így éppenséggel az sem teljesen meglepő, hogy a Buckingham-palota bemutatta saját ginjét.
A prémium London száraz gint tizenkét különböző növényből készítik, amelyek közül sok a Buckingham-palota kertjéből származik, így például a citromverbéna, a galagonya, a babérlevél és az eperfalevél.
Ezután a Buckingham-palota ginjét szolgálják fel a királynő hivatalos eseményein. Ám ha valaki otthon is szeretné az uralkodói élményt élvezni, a javaslat szerint először a jégre töltse a gint, mielőtt a tonikot és a citromkarikát is hozzáadja. II. Erzsébet is pont így szereti legjobban.
A legjobb nyári italként aposztrofált királynői ginből negyven fontba kerül egy üveg, ám sajnos csak az Egyesült Királyságban elérhető. A Buckingham-palota ginjéből befolyt összeg természetesen jótékonysági alaphoz kerül: a királyi műkincsgyűjtemény állagmegóvására, restaurálására és gondozására fordítják.
Olvastad már?
Forrás: Marieclaire.com
Fotó: Getty Images, Instagram