3D nyomtatott sárkunyhóban vészeli át a Covidot a fiatal pár

2021. április 07.
A Casa Covida a sárból tapasztott kunyhók ősi szerkezetét ötvözi a legmodernebb 3D-nyomtatással, hogy menedéket nyújthasson egy fiatal párnak valahol a coloradói semmi közepén.

Az amerikai Emerging Objects 3D-nyomtatás segítségével, de az ősi, tapasztott kunyhók szerkezetéből kiindulva alkotta meg a Casa Covidát, vagyis azt a végletesen egyszerű kis épületet, ahol egy fiatal pár izolálta magát a covid idejére.

3d-nyomtatas-sarkunyho-colorado-casa-covida

A három henger alakú részből álló építmény nomád körülményeket biztosít: a középső részben kialakított tűzrakóhelynél főzni és melegedni lehet, míg az egyik szélső hengerben alakították ki a „hálószobát”. A harmadik részben van a fürdő – a folyami kavicsokkal ölelt kád a föld mélyében lévő víztározóból nyeri a vizet. A kunyhóhoz szintén 3D-nyomtatás segítségével készítettek néhány hasznos háztartási holmit, például a főzéshez alkalmas speciális edényeket.

3d-nyomtatas-sarkunyho-colorado-casa-covida

Az Emerging Objects egyébként egy speciális szoftvert is létrehozott a Casa Covida nyomtatásához, ami pofonegyszerűvé teszi reprodukálását: állítólag egyedül is könnyedén el tudjuk készíteni egy mobil és a hordozható 3D-nyomtató segítségével – a világ bármely pontján.

3d-nyomtatas-sarkunyho-colorado-casa-covida

3d-nyomtatas-sarkunyho-colorado-casa-covida

Forrás: Dezeen

Olvass tovább!