Alig vannak falak ebben a mesés indiai villában

2021. július 05.
A közel 500 négyzetméteres családi nyaraló légies és nyitott koncepciója nemcsak egyedi, de nagyon is élhető épületet eredményezett.

Egy nyaralás során többnyire az a célunk, hogy minél több időt töltsünk a természetben: épp ezért az indiai Taliesyn dizájnstúdió szakemberei olyan építészeti konstrukcióval álltak elő, amivel a természet az életterünk része lehet – és fordítva. Az indiai vidéken, egy organikus farmon álló 487 négyzetméteres villában szinte minden helyiség vagy teljesen nyitott, vagy egy tolóajtóval egyszerűen kinyitható. Így a pazar kilátás állandóan körbeveszi a lakókat, amit a légies, cölöpökre tervezett konstrukció is segít.

india-nyitott-villa-epiteszet

A betonból készült villa három blokkból áll: az első épületrész a legnagyobb, kétszintes terület, ahol egy nyitott, fedett étkező és nappali található az alsó szinten, felette pedig háló- és dolgozószobák. Egy másik, szeparáltabb blokkban további hálószobák, konyha és tárolóhelyiségek állnak rendelkezésre, de van egy pavilon is, ahol társasági eseményeket lehet tartani.

india-nyitott-villa-epiteszet

És bár a kitárulkozó koncepció kapcsán sokakban felmerülhet a biztonság kérdése, a villának otthont adó 16 000 négyzetméteres alapterület teljesen körbe van kerítve.

india-nyitott-villa-epiteszet

india-nyitott-villa-epiteszet

Forrás: Dezeen

Olvass tovább!