Vagány vendégház lett a bécsi sörfőzdéből

2021. július 12.
A szalmával tömött falak a falusi életérzés közelségét kínálják, miközben teljesen felszerelt, modern környezetben pihenhetünk.

Az 1960-as években épült bécsi sörfőzdét a Heri&Salli stúdió álmodta újra, méghozzá úgy, hogy különleges élményt nyújtó, szalmával tömött vendégszobákat alakítottak ki a kibelezett gyárépületben. A stúdió fő koncepciója az volt, hogy az összes érzékszervet bevonják: a szalma illata és tapintása a vidéki élet lassúságát és a természet közelségét idézi, miközben modernizált, jól felszerelt terekben pihenhetünk.

becs-sorfozde-epiteszet-szalma

A szálláshelyen az épület eredeti funkciója előtt tisztelgő indusztriális stílus uralkodik, amihez izgalmas kontrasztot kínál a rusztikus érzetet idéző szalma. Így a szobák egyszerre simulnak bele az épületbe, és mutatnak mégis valami egészen újat. A szalma semleges természetességét élénksárga panelekkel és piros függönyökkel törik meg, a térérzetet pedig óriási tükrökkel tágítják. Visszaköszönnek a klasszikus pajtaajtók és rusztikus mosdótálak is, miközben a fémből és fából készült polcrendszerek modern minimalizmust csempésznek a térbe.

becs-sorfozde-epiteszet-szalma

becs-sorfozde-epiteszet-szalma

becs-sorfozde-epiteszet-szalma

Forrás: DesignBoom

Olvass tovább!