Magyarok fejlesztettek letisztult terápiás készletet

2021. szeptember 15.
A Csanaky Szilvia szakpszichológus és Holbis Emőke tervező által kifejlesztett ATTACHED projective toolkit könnyen használható, hasznos terápiás eszközt ígér a pszichológusoknak.

A pszichoterápiás folyamatok során gyakran használnak úgynevezett projektív eszközöket, vagyis olyan tárgyakat, amikre a kliens „rávetítheti érzelmeit” – ilyen készletet álmodott meg Csanaky Szilvia klinikai szakpszichológus és Holbis Emőke dizájner is. Az ATTACHED projective toolkit egy letisztult, fából készült figurákból álló szett, amit elsősorban a kapcsolati minták analíziséhez használnak fel a terápiás munka során.

attached-terapia-figura-dizajn

Ahogyan a termék honlapján írják, az eszköz pszichodinamikus szemléleten alapszik, ugyanakkor – mivel a kiértékeléshez nem határoztak meg rögzített értelmezési keretet – különböző ágazatok és módszertanok képviselői egyaránt hatékonyan alkalmazhatják. A 14 év feletti kamaszok és felnőttek körében alkalmazható készlet az alkotók ígérete szerint könnyedén és változatosan alkalmazható a terápia különböző szakaszaiban, nem mellesleg pedig kifejezetten esztétikus, letisztult darabokból áll.

attached-terapia-figura-dizajn

„Célunk egy olyan eszköz megalkotása volt, melynek alkalmazása a terapeuta és a kliens számára egyaránt hasznos és izgalmas lehet, meglepő fordulatokat és felismeréseket hozhat. Szerettünk volna egy olyan terápiás készletet létrehozni, ami formailag újszerű, esztétikus és könnyen szállítható” – írják a készítők.

attached-terapia-figura-dizajn

attached-terapia-figura-dizajn

attached-terapia-figura-dizajn

attached-terapia-figura-dizajn

Fotók: Attachedtoolkit.com

Olvass tovább!