Csúcsmodern sündisznó védhet meg a kibertámadásoktól

2021. október 05.
Egy brit felmérés szerint az okosotthonrendszerek 30 százalékát kibertámadás éri – erre igyekszik megoldást kínálni a Blond dizájnstúdió eszköze.

Bár egyre népszerűbbek az okosotthonrendszerek, sok szakértő tart tőle, hogy ezek sokkal sérülékenyebbé teszik otthonunkat a külső támadások ellen: egy brit felmérés szerint az okosotthoneszközök 30 százaléka esik kibertámadás áldozatául, és 1,8 milliárd feltört jelszó hozzáférhető a dark neten keresztül.

A londoni Blond dizájnstúdió erre a problémára reagálva alkotta meg Hedgehog (sündisznó) névre keresztelt eszközét, amely az ígéretek szerint automatikusan kivédi a neten keresztül érkező kibertámadásokat. A mesterséges intelligenciával működő eszköz felhőalapú analízist végez, és (ahogyan a gyártó fogalmaz) akárcsak a természetben élő névrokona, ő is „virtuális biztonsági tüskékkel” védekezik a támadók ellen.

A kütyü nagy előnye, hogy minimalista, stilizált sünt idéző formájával beleolvad az otthonunkba, és mutatós lakáskiegészítőként van jelen.

Forrás: Design-Milk

Olvass tovább!