Híres idézetekkel meséli el az időt az irodalmár óra

2021. november 04.
Reggel tízkor Virgina Woolf sorait olvashatjuk, ha pedig hajnalban az óránkra pillantanánk, Verne-idézetet is láthatunk!

Egy órától alapvetően nem várunk mást, mint hogy közölje velünk a pontos időt, ezt azonban egészen kreatív módon is megteheti. Valami ilyesmiből indulhattak ki a Mechanical Design Labsnél is, amikor megalkották az Author Clock nevű különleges órát.

ora-irodalom-idézet-ido

A hat évszázad irodalmából merítő, több mint 2000 idézetet tartalmazó adatbázis segítségével minden óra minden percére jut egy mondat a világirodalom szerzőitől – az óránkra nézve olvashatunk például Shakespeare-től, Virgina Woolftól, vagy Jules Vernétől is.

ora-irodalom-idézet-ido

Reggel háromnegyed hétkor Kafka-idézettel ébredhetünk, 10.36-kor pedig a Sherlock Holmesból olvashatunk. De a pontos időt kisilabizálhatjuk a Copperfield Dávidból, vagy A nagy Gatsbyből kölcsönzött sorokból is. Tény, hogy így talán kicsit hosszasabb folyamat lesz tudatosítanunk magunkban az időt, mintha csak ránéznénk egy hagyományos óra mutatóira, de az irodalmi geekek egészen biztosan értékelni fogják a geget. Az óra alkotói egyelőre Kickstarteren gyűjtenek a gyártásra, ami minden bizonnyal sikerül is majd nekik.

Forrás: MentalFloss

Olvass tovább!