Az ültetvények mintázatai ihlették a különleges teacsomagolást

2021. október 26.
A letisztult, ovális dizájnt az izgalmas textúra teszi különlegessé, melyet a teaültetvények jellegzetes mintázatai ihlettek.

Xenia Alexandrova formatervező és Dimitri Saveljev 3D művész közösen alkották meg a Chatu névre keresztelt prémium teacsomagolást. A tojásdad dobozkák visszafogott terrakotta, halvány- és sötétzöld színekben érkeznek, a felszínt borító textúra pedig a kínai teaültetvények jellegzetes hullámait mintázza.

tea-csomagolas-ultetveny-kornyezetbarat

A kollekcióban háromféle teához (fehér, zöld és vörös) készült csomagolás – ezek mind az adott teára jellemző termesztési mintákat hozzák. A teákat kétrétegű vászonzsákocskákba csomagolják, és csak ezután kerülnek a kis „kapszulákba””  így a dizájn hagyományos kínai teáskannákat is megidézi. A csomagolás színezéséhez természetes festékeket és alapanyagokat használtak, ugyanis a fenntarthatóság is fontos szempont volt a tervezés során.

tea-csomagolas-ultetveny-kornyezetbarat

A csomagokhoz információs kártyák is járnak, ezekkel még többet megtudhatunk az adott teafajtáról és az ültetvények jellegzetességeiről, illetve az elkészítéshez is kapunk tippeket.

Forrás: DesignBoom

Olvass tovább!