A környezetet is kíméli a díjnyertes kerti szék

2022. február 03.
Az élénksárga, vidáman tekergő elemekből összeállított szék több szempontból is izgalmas dizájninnováció: nem véletlen, hogy a német Red Dot díjat és a DFA Design of Asia Award elismerését is elnyerte.

A Willie Tay és Christophe Gaubert által tervezett Aline kerti szék első ránézésre nem igazán emelkedik ki a dizájnos kerti ülőkék tömegéből: divatos, élénksárga szín, kecsesen és játékosan ívelő forma. Pedig a német Red Dot dizájndíját és a DFA Design for Asia Award elismerését is bezsebelő szék nagyon is izgalmas bizonyíték arra, hogyan lehet a dizájn egyszerre látványos, praktikus és környezetbarát.

aline-kerti-szek-kornyezetbarat-dizajn

A könnyített, ellenálló anyagból készült szék kifejezetten a tartós kültéri használatra készült – a strapabíró alumíniumnak köszönhetően hosszú ideig bírja majd az időjárás viszontagságait is. A szék csavarok nélkül, pusztán az elemek összepattintásával állítható össze, így könnyen legyártható, és a jövőben is jól variálható szerkezettel bír. A szék különlegessége, hogy az egész gyártási folyamatot úgy tervezték meg, hogy kifejezetten kicsi karbonlábnyommal bírjon: a semmilyen speciális megmunkálást nem igénylő, könnyen rendelkezésre álló alumíniumból bonyolult gépek és egyéb kiegészítő eszközök nélkül lehet összeállítani ezeket az extratartós székeket.

aline-kerti-szek-kornyezetbarat-dizajn

aline-kerti-szek-kornyezetbarat-dizajn

Ezek mellett már tényleg szinte mellékesnek tűnik, hogy a szék kifejezetten mutatós, egy kávézó teraszát vagy egy magánlakás hátsó kertjét is szuperül feldobhatja.

aline-kerti-szek-kornyezetbarat-dizajn

Forrás: Design-Milk

Olvass tovább!