Játszótér és dizájnmegoldások a családbarát komplexumban

2022. február 04.
Az egészségügyi és gyerekekkel kapcsolatos szolgáltatásokat kínáló japán komplexum megmutatja, hogy milyen, amikor tényleg családbarát az építészet.

Két japán építészeti stúdió, az Unemori Architects és a Teco Architects dolgozott azon az egészségügyi és gyerekekkel kapcsolatos szolgáltatásokat kínáló épületen, amit a japán Kitakamiban adtak át a közelmúltban. A nyolcemeletes épület alsó két szintjében alakították ki a családbarát központot, a végeredmény pedig komfortos tér az ügyintézésére a felnőttek számára, és igazi beltéri játszótér a gyerekeknek.

csaladbarat-epulet-dizajn-japan

Az építkezés során természetes, strapabíró és viszonylag olcsó alapanyagokat használtak, például hullámlemezt, fát és különböző textileket. A tágas tér bőven engedi felfedezni a gyerekeket, miközben az épület szerkezetébe organikusan illeszkedő egyszerű „játékelemek” garantálják a jó szórakozást a kicsiknek. A tágasság érzését tovább fokozzák a transzparens felületek, amelyeket többek között a vertikális szintek is összekötik.

csaladbarat-epulet-dizajn-japan

Az építészeti stúdiók szakemberei olyan tér kialakítására törekedtek, ami interakcióra hív, és a kültéri közösségi parkok érzeteit egy épületbe zárja.

csaladbarat-epulet-dizajn-japan

csaladbarat-epulet-dizajn-japan

Forrás: Dezeen

Olvass tovább!