Ők japán Harry hercege és Meghan Markle-je: Mako hercegnő és közrendű férje

2021. október 02.
A japán médiát teljesen elárasztották a Naruhito császár 29 éves unokahúgának, Mako hercegnőnek és közrendű szerelmének, Kei Komurónak közelgő házasságáról szóló hírek. Komuro ugyanis New Yorkban tanult jogot és ott is dolgozik, ám most visszatért Japánba, gyaníthatóan azért, hogy összekösse életét örökre a hercegnővel. A pár az esküvő után úgy tudni, elhagyja Japánt, hogy inkább New Yorkban éljen. Azért nevezik őket a japán Harrynek és Meghan Markle-nek, mert elég ellentmondásos módon hagyják maguk mögött a királyi családot, hogy az Egyesült Államokban kezdjenek új életet.

Vajon hogy fogadja az amerikai média az ifjú szerelmespárt? Számíthat rá Mako hercegnő is, hogy lesifotósok kövessék minden lépését, ha áttelepül New Yorkba? Nem valószínű. „Sokan próbálják Harry herceghez és Meghan Markle-höz hasonlítani a japán hercegnő és párja történetét – mutatott rá Ulrika Yui, a japán Fuji Tv munkatársa is. –A japán média nagyon keményen bánik a hercegnővel és vőlegényével, ám a tengerentúli reakciók teljesen mások.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PatRegal (@patregal)

Mako és Komuro 2012-ben találkozott egy étteremben, amikor mindketten a Nemzetközi Keresztény Egyetemen tanultak Tokióban. Eljegyzésüket 2017-ben jelentették be, amikor Mako nagyapja, Akihito volt Japán császára, és úgy tervezték, hogy a következő évben házasodnak össze. Ám a ceremóniát anyagi viták miatt elhalasztották. 36 ezer dollárt kért számon anyja és korábbi menyasszonya Komurón, amit a férfi például a tanulmányaira költött. Az édesanya követelése szégyen volt az uralkodói családra nézve, megosztotta a közvéleményt is. Japánban sokan úgy vélték, le kellene fújni az egész házasságot, míg mások szerint a párnak nem kell törődnie mással, csak a szerelemmel. Látható tehát, hogy a házasságot nem övezte teljes társadalmi elfogadás, ahogy Harry és Meghan esküvőjét sem. Mako ekkor felajánlotta, hogy lemond minden hivatalos, az uralkodói család tagjait megillető esküvői hagyományról és mintegy 150 millió jenről (1,35 millió dollár), melyet akkor kapnának a család tagjai, ha elhagyják az uralkodói családot és összeházasodnak egy közemberrel. Japán vezetői elfogadták a felajánlását. 

Komuro botrányosnak számító lófarokkal érkezett meg Amerikából Tokióba, ami különösen attól az embertől nyers állásfoglalás, aki épp a japán császári család sarjával készül összeházasodni. Miután letelik a koronavírus-járvány miatt előírt két hetes karanténja, közös sajtótájékoztatóra készül leendő feleségével. 

Mako hercegnő muzeológiából szerzett egyetemi diplomát a Leicesteri Egyetemen, jelenlege a Tokiói Egyetem múzeumában dolgozik kutatóként. A házasságkötés után valamelyik menő New York-i galériában szeretne dolgozni, az ügy érdekében pedig megmozgatja kapcsolatait. Nem ő lenne az első Amerikába bevándorló királyi felség, aki a galériák világában mozog. Eugénia hercegnő, Harry unokatestvére 2013-ban költözött New Yorkba, hogy a Paddle8 aukciós háznál dolgozzon, majd 2015-ben tért vissza Londonba, ahol a Hauser & Wirth galériánál folytatta pályafutását.

Forrás: Page Six Fotó: Getty Images

Olvass tovább!