Kezeinkhez illeszkedik az ergonomikus billentyűzet

2022. február 07.
A spéci, kettéosztott klaviatúra a kezeinkhez illeszkedik, így kényelmesebben és hatékonyabban tudunk gépelni vele.

A jövőben talán elég lesz elénk vetülő virtuális táblákon pötyögni, sőt, gondolatainkkal vezérelni a gépelést, egyelőre azonban még leginkább a billentyűzetekre támaszkodunk. De a laposan elterülő betűtáblánál már van feljebb: a Glove80 névre keresztelt innovatív klaviatúra például kézfejeinkhez igazodva biztosít kényelmesebb, hatékonyabb gépelést.

glove-80-ergonomikus-billentyuzet-tech

A különleges billentyűzetet először is két részre osztották, hogy megosszuk a karaktereket jobb és bal kezeink között (rossz hír az egy ujjal gépelőknek). A két panel ívelt, formára pedig stilizált kezet követ, melynek köszönhetően minden ujjunknak kényelmesen kézre állnak a gombok.

A vezeték nélküli billentyűzet kényelmesen szállítható és praktikus darab, bár valószínűleg időbe telik megszokni az újfajta gépelést – mellesleg arra is rákényszerít minket, hogy megtanuljuk „helyesen” (a megfelelő ujjrendet tartva) használni a billentyűzetet.

glove-80-ergonomikus-billentyuzet-tech

Az izgalmas tech innováció a Kickstarteren mutatkozott be, és máris összegyűjtötte az induláshoz szükséges összeget, szóval elképzelhető, hogy hamarosan tényleg ezek a különleges billentyűzetek váltják fel a hagyományos klaviatúrákat.

Fotó: Kickstarter

Olvass tovább!