Szőnyeginstalláció mesél az emlékekről

2022. január 31.
Sarah Roseman dizájner különleges projektje az életünket végigkísérő, mégis méltatlanul alulértékelt matériának állít emléket.

Ahogyan bizonyos bútorok vagy ruhadarabok szentimentális értékkel telítődnek, úgy egy textil vagy egy burkolat is felidézheti bennünk az emlékeket. De míg a nekünk kedves tárgyakat többnyire gondosan őrizgetjük, a burkolatokat, szőnyegeket, tapétákat egyszerűen lecseréljük, és gondolkodás nélkül megszabadulunk tőlük. Sarah Roseman szőnyeginstallációja a Molten Memories (Olvadt Emlékek) címet viseli, és azt mutatja meg, milyen fontos emlékhordozók lehetnek a parketták, csempék és lakástextilek.

molten-memories-szonyeg-installacio-emlek

Roseman bontásokról és felújításokról szerezte be alapanyagait, amikből aztán szoborszerű kollázst alkotott. Az eldobott anyagokat úgy formálta át a dizájner, hogy organikus formákat idézzenek: a törött csempékből folyóból meredező kövek lettek, a laminált fából kis szigetek, a textilekből pedig puhán hömpölygő folyam.

molten-memories-szonyeg-installacio-emlek

Az installáció így a gyerekkorunkba repít és játékra hív, aktivizálja a fantáziánkat, és rávezet, hogyan lássuk meg az izgalmas, kalandos formákat a leghétköznapibb matériákban is.

molten-memories-szonyeg-installacio-emlek

Forrás: Design-Milk

Olvass tovább!