Ez a legfontosabb 60 másodperc egy kapcsolatban 

2022. február 26.
Vajon melyik a leglényegesebb időszak egy kapcsolatban? Mindegyik, gondolnánk. Ám van egy mind felett...

Sok olyan pillanat van, amitől egy viszony tartalmas lesz. Amikor összebújva moziztok a kanapén, amikor belemerültök egy jó beszélgetésbe, amikor sétáltok egy meleg napon, egy finomat esztek vagy csak egymáshoz értek. De van valami, ami mindezeknél erőteljesebben határozza meg a kapcsolat gördülékenységét, a békét, a jó közérzetet. Ez pedig ugyanaz a döntő idő, amin az új randevúknál is minden múlik: az első egy perc. Vagyis az üdvözlés.

A másik megérkezik a fárasztó munkanap végén. Nem is gondolnánk, milyen sokat számít, hogy hogyan fogadjuk. Örömmel, csak ráfigyelve, megölelve, megkérdezve, szomjas-e… vagy épp csak kinyitjuk neki az ajtót, de már fordulunk is el fülünkön a mobiltelefonnal?

Befolyásolja a hangulatot

Nem gondolnánk, hogy ez ennyire lényeges, hiszen utána is lehet beszélgetni, nem igaz? Ez így is van, ám az efféle dolgok nem tudatosan hatnak. Egyszerűen befolyásolja a hangulatot, hogy hogyan várták haza az embert – még ha nem is tudunk róla. Fordítsd csak meg: ugye mennyivel másként érzed magad, ha eléd jönnek és széles mosollyal fogadnak, mintha csak kikiabálnak a tévé elől?

Persze ne valami elavult, önfeláldozó dologra gondoljunk, amit csak a másik kedvéért teszünk meg. A párkapcsolatban örök szabály: a másik öröme előbb-utóbb a miénk is lesz, vagyis ha neki jó, akkor mi is jobban érezzük majd magunkat. „Minden helyzetben add meg tehát a másiknak mindazt, amit te is elvársz – ezzel a legjobbat hozod ki belőle, ami minden sikeres kapcsolat egyik alapelve. Ha ezt az egyetlen tanácsot megfogadod, az életed sokkal egyszerűbb és a kapcsolatod kielégítőbb lesz” – tanácsolja a How To Get The Man Of Your Dreams weboldal.

Forrás: YourTango Fotó: Getty Images

Olvass tovább!

Jelenetek négy házasságból