Algából készült gyönyörű csomagolás

2022. március 08.
A környezettudatos csomagolásokat gyártó Notpla meseszépen texturált algapapírja fenntartható és meseszép alternatíva lehet a hagyományos csomagolóanyagok helyett.

A Notpla (vagyis not plastic) alapvetően algából készít biológiailag lebomló fóliákat, amikbe többnyire  élelmiszereket csomagolnak. Most találtak egy módot, hogy a saját gyártási folyamataik melléktermékeként megmaradó algát újra felhasználják: a 30 százalékban hulladékalgából készült papír zöld és csoda szép alternatívája lehet a hagyományos csomagolópapíroknak.

notpla-alga-papir-csomagolas

A környezettudatos szemléletű márka azért fejlesztette ki az innovatív technológiát, hogy tényleg semmi ne vesszen kárba a gyártás során. Az algapapírt a Canopy nonprofittal közösen mutatták be, amely a klímaváltozás által fenyegetett erdők és állatok megmentéséért küzd.

notpla-alga-papir-csomagolas

A papír különlegessége a természetesen pöttyözött, szinte terrazzoszerű textúra, ami izgalmas és látványos csomagolóanyaggá teszi. A visszafogott, neutrális színek szintén a környezetvédelem üzenetét erősítik, miközben kifinomult, modern esztétikát kölcsönöznek a matériának.

notpla-alga-papir-csomagolas

A Notpla papír egyelőre azért tartalmaz kis mennyiségű fát, de a márka azért dolgozik, hogy 2024-re teljesen famentes lehessen az anyag.

notpla-alga-papir-csomagolas

Forrás: Dezeen

Olvass tovább!