Építészlegenda tervezte a látványos konyakosüveget

2022. március 28.
Daniel Libeskind építész álmodott letisztult, mégis látványos üveget a Hennessynek, amivel az italmárka alapítója előtt tiszteleg.

A lengyel származású Daniel Libeskind tényleg igazi építészlegenda: számos múzeumot tervezett (az ő nevéhez kötődik többek közt a Royal Ontario Museum, a denveri Art Museum és a berlini Jüdisches Museum is), a világ szinte minden pontjára álmodott épületeket, munkáit olyan világhírű múzeumokban állították már ki, mint a MoMA vagy a Pompidou, és ő nyerte meg a World Trade Center területének rekonstruálására kiírt pályázatot is.

daniel-libeskind-hennessy-konyak-uveg

Ezúttal a Hennessynek álmodott különleges konyakosüveget, amivel a márka alapítója, Richard Hennessy előtt tiszteleg. Az izgalmas üveg alapvetően formabontó, szabálytalan és szögletes formát kapott, az italt megtartó belső rész azonban már a hagyományos konyakosüvegek alakját idézi meg. A dizájn ezzel a hagyományos és az innovatív jövő összefonódását jeleníti meg.

daniel-libeskind-hennessy-konyak-uveg

A letisztult, mégis komplex üveg le sem tagadhatná az építészeti látásmódot, és Libeskind maga is az épülettervezéshez hasonlította az üveg megalkotásának folyamatát. Nem ő az első építész egyébként, aki a Hennessyvel dolgozott: korábban már Frank Gehry építész is készített limitált szériás üveget a márka X.O konyakjának 150. évfordulójára.

Forrás: Dezeen

Olvass tovább!