Halászhálókból készült és az algákból inspirálódott a szokatlan dizájnszék

2022. május 03. |

A stockholmi kreatív stúdió egy szusiétterem felkérésére alkotta meg a különleges, alga ihlette széket, a Kelp Chairt.

A stockholmi Interesting Times Gang dizájnstúdiónak sikerült minden szempontból különleges széket alkotnia. A stúdiót a két két Michelin-csillagos séf, Niclas Jönsson és Daniel Höglander bízták meg, hogy tervezzenek izgalmas ülőbútorokat új szusizójukba, a Black Milk Sushiba. A megrendelők olyan széket szerettek volna, amilyet korábban soha nem láttak még – az Interesting Times Gang pedig teljesítette a kérést.

kelp-chair-alga-3D-szusi-etterem

A Kelp Chairt a vízben hullámzó algák organikus alakja és élettel teli zöld színe ihlette, elkészítéséhez pedig újrahasznosított halászhálókat is felhasználtak. A végső tárgyak 3D nyomtatás segítségével készültek el, és a munkafolyamat során végig szempont volt a környezetbarát és fenntartható gyártás. Ezt erősíti az a tény is, hogy a székek használat után könnyen le lehet darálni, hogy azután újrahasznosíthassák őket.

kelp-chair-alga-3D-szusi-etterem

De a forma és az anyaghasználat önmagában is zöld üzenetet hordoz: az elhullajtott halászhálók súlyos károkat okoznak a vizeink élővilágában, és a víz alatti algás területek is egyre pusztulnak, így a Kelp Chair a vízi élővilág védelmének fontosságára is felhívja a figyelmet.

kelp-chair-alga-3D-szusi-etterem

Forrás: Design-Milk

Olvass tovább!

A környezetet is kíméli a díjnyertes kerti szék

A környezetet is kíméli a díjnyertes kerti szék

Az élénksárga, vidáman tekergő elemekből összeállított szék több szempontból is izgalmas dizájninnováció: nem véletlen, hogy a német Red Dot díjat és a DFA Design of Asia Award elismerését is elnyerte.

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód