A lombház, amihez fa sem kell

2022. május 31.
Egyéni megrendelésre készült el a különleges, piramis alakú játszóház, ami egy fák nélküli hátsókertbe is képes elhozni a lombházak élményét.

A De Matos Ryan építészeti stúdió egy londoni hátsókertben húzta fel a különleges faházat, ami az alkotók szándékai szerint úgy adja vissza a lombház életérzést, hogy még fa sem kell hozzá (a kliens kertjében ugyanis nincsenek magas fák). A 4,1 méter magas, piramis alakú építményt Penfoldnak keresztelték a megrendelő kisfiának kedvenc rajzfilmje, a Danger Mouse egyik karaktere után.

penfold-fahaz-lombhaz-epiteszet

A fából készült, piramisszerű építmény egyik különlegessége, hogy csak akkor lehet bejutni, ha bekúszunk alá, belül pedig izgalmas konstrukciókon mászhatnak és kalandozhatnak a gyerekek. A letisztult belső térben kötéllétrákon és fából készült beugrókon lehet közlekedni a két szint között, az egyes szinteken pedig látványos, geometrikus formájú ablakok biztosítják a kilátást – de a piramis teteje is kinyitható, ha szeretnék beengedni a felülről áradó természetes fényt vagy a csillagos égbolt látványát.

penfold-fahaz-lombhaz-epiteszet

A moduláris konstrukció könnyen szétszedhető, így költözés esetén akár el is tudja majd szállítani magával a család.

Forrás: Dezeen

Olvass tovább!