A Star Wars ihlette a hordozható kutyakennelt

2022. június 13.
A Goodwoof pályázatára készült különleges kennelt a Star Wars esztétikája ihlette, és elvileg nemcsak külsejében, de funkcióiban is a high-tech űrkorszakot idézi.

A brit Rogers Stirk Harbour + Partners építészeti stúdió és Mark Gorton építész együtt tervezték meg a nem mindennapi Dog Podot, vagyis az űrkorszakot idéző, hordozható kutyakennelt. A Goodwoof kutyás pályázatra készült darab a Star Wars eszétikájából merít, de természetesen elsődlegesen az állatok igényeit tartja szem előtt.

star-wars-kutya-kennel-dizajn

A csőszerű forma egy kis állványzatra került, így egy miniplatót is kapott – ez a rész egyébként állítható, ahogyan a teljes kennel méretét is meg lehet változtatni a külső, narancssárga köpeny mozgatásával. Az állványozott struktúra lehetővé teszi, hogy a melegebb napokon ne forrósodjon fel a kennel, de a forma kialakításánál a megfelelő légáramlás biztosítását is szem előtt tartották.

A sci-fi hangulatú fekhelyek egyelőre csak izgalmas kísérletként készültek, a 16 elkészült darabot az eseményen fogják elárverezni.

star-wars-kutya-kennel-dizajn

Forrás: Dezeen

Olvass tovább!