A Káli-medencét a magyar Toszkánaként is emlegetik, így nem csoda, hogy az Olaszországot nagyon kedvelő tulajdonosok, Réka és Gábor, valamint három gyerekük, Bebe, Bobó és Boróka Köveskálon találták meg azt a romos épületet, amelyet aztán álmaiknak megfelelően átalakítottak. Ahogy belépünk a kerthelyiségbe, rögtön nyugalmat érzünk. Az utcafronton egy étterem található, ahová bárki betérhet, nem csak a vendégház lakói. A gasztronómiai élmény egészen egyedülálló: minden helyi termelőktől kerül az asztalra, és a menüsort is Olaszország ihlette.
A szobák felszereltsége luxusminőségű, Réka és Gábor a maximális kényelemre törekedtek. A szobák többszörösen hangszigeteltek, semmit nem lehet hallani sem a külvilágból, sem a szomszéd szobákból, az ágyak pedig olyanok, mintha egy ötcsillagos luxusszállodában térnénk nyugovóra. A kikapcsolódást egy, a kert hátuljában eldugott medence, illetve szauna teszi még tökéletesebbé. Utóbbit előre lefoglalhatjuk, így nem kell mással osztoznunk rajta, sőt még a saját zenénket is hallgathatjuk közben. Rendelkezésünkre állnak továbbá kerékpárok is, hogy két keréken fedezhessük fel a környéket, egy hangulatos helyiségben pedig főzős workshopokat is tartanak majd.
Gáborral akkor beszélgettünk, amikor vendégül látta nyári divatanyagunkat készítő stábunkat.
Honnan jött a Mandilla ötlete? Volt vendéglátós tapasztalatotok?
Nem volt, teljesen más szegmensben van vállalkozásunk. De megláttuk ezt az ingatlant, és beleszerettünk. Otthon nagyon szeretjük vendégül látni a barátainkat, így gondoltunk egy nagyot, megálmodtuk a Mandillát. Egy év és négy hónap volt a felújítás, kiváló szakemberekkel dolgoztunk.
A Toszkána-feeling egyértelműen érezhető. Erre azért erősítettetek rá, mert Köveskálra amúgy is jellemző ez a hangulat, vagy köt titeket más is Olaszországhoz?
Imádunk Olaszországba járni, az egyik kedvenc régiónk Toszkána, sok kis ötletet loptunk onnan. Az egyik ilyen a főzős workshop, amelynek egy külön, mediterrán stílusú helyiséget alakítottunk ki. A workshopok témái is leginkább az olasz gasztronómia köré épülnek majd.
A Mandilla családi vállalkozásként működik, hogyan tudjátok Budapestről menedzselni?
Próbálunk minél több időt lent tölteni, de van három gyerekünk, akik iskolába járnak, és még elég sok figyelmet igényelnek…
A vacsoránk egészen elképesztő volt. Mesélnétek egy kicsit a Mandilla gasztronómiájáról?
Már az ingatlan megvásárlásakor eldöntöttük, hogy a Mandillát mediterrán hangulatban szeretnénk megcsinálni – beleértve a szobákat, a kertet, amelyre nagy hangsúlyt fektettünk. Az étterem koncepcióját illetően is határozott elképzelésünk volt: mediterrán ízvilág minőségi alapanyagokkal.
Minden a lehető legszuperebb az ágyaktól kezdve a szigetelésen át a szaunáig és a medencéig. Jól érezzük, hogy nagyon fontos számotokra a csúcsminőség?
Olyan helyet szerettünk volna létrehozni, ahol vendégként mi is jól éreznénk magunkat. Nagyon odafigyeltünk minden részletre, próbáltuk mindenben magas minőséget teremteni. Sok-sok pozitív visszajelzést kapunk a vendégektől.
Milyen jövőt képzeltek a Mandillának?
Vannak még terveink, amelyeket egyelőre nem szeretnénk elárulni, de lépésről lépésre haladunk.
Nézd meg galériánkat a Mandilláról!
Bővebb infót a vendégházról ITT találsz!