Egymillió méhvel aludhatunk az olasz szálláshelyen

2022. június 15.
Május 20-án egy olasz méhész megnyitotta az első látogatható „méhfarmot” Olaszországban, amit Airbnb-ként akár ki is bérelhetünk.

Az idilli dél-olasz falu, Grottole közelében nyitott meg az ország első látogatható méhfarmja, május 20-án a méhek világnapján. A több mint egymillió méhnek is otthont adó épület különlegessége, hogy Airbnb-n keresztül ki is bérelhetjük – ha merjük.

meh-farm-airbnb-olaszorszag

Valódi kockázat persze nincsen: a szálláshelyen a mennyezet közelében alakították ki a méhek saját területét, amit hálóval választottak le az emberek lakrészétől, így anélkül élvezhetjük a méhek zsongását, hogy csípésektől kellene tartatnunk.

meh-farm-airbnb-olaszorszag

Rocco Filomeno méhész 25 önkéntes segítségével alkotta meg az óriási méhkaptárra emlékeztető épületet, amivel a méhek védelmének fontosságára szeretné felhívni a figyelmet. Az egy szobából álló helyiség kialakításához közösségi finanszírozással szerzett pénzt, de az emberméretű kaptárhotel menedzselését már egyedül bonyolítja – személyesen fogadja a vendégeket, és előadást tart nekik a méhek szerepéről, másnap pedig házi ricottából, eperből és termelői mézből álló reggelivel kínálja őket.

A különleges szálláshely éjszakánként körülbelül 144 dollárért bérelhető, és minden bevételt a méhek védelmére fordítanak majd.

Fotó: Apartmant Therapy

Olvass tovább!