Csak a pengeéles elméjűek látják a patkányt a macskák között

2023. szeptember 12.
Az optikai illúziók nagyszerű módjai annak, hogy próbára tedd magad – az alábbi trükkös fotó sem más. Megtalálod nyolc másodperc alatt a képen látható macskák között megbújó patkányt?

Itt az ideje, hogy próbára tedd az elméd! Ennek az egyik legjobb módja, ha agytornázol és optikai illúziókat oldasz meg. Nagyszerű mód arra, hogy segítsd a feldolgozási készségeid erősítését és a kognitív képességeid javítását.

Az előnyök itt még nem érnek véget, mivel az optikai illúziók a jobb vizuális műveltséget is elősegítik. Azzal, hogy optikai csalódásokat oldasz meg, azt is gyakorlod, hogy hogyan kell a félrevezető kontextusok mögé látni, és edzeni az agyat arra, hogy pontosabban értelmezze a képeket. 

A fenti képen egy patkány bújik meg a fekete macskák között. Egy átlagos embernek körülbelül 30 másodpercbe telik, mire megtalálja a patkányt, de ha te nyolc másodperc alatt megtalálod, akkor sólyomszemed és bitang erős megfigyelőképességed van. Vizsgáld meg alaposan a képet, és próbálj meg észrevenni minden apró, helytelennek tűnő részletet, hogy megtaláld a patkányt. Segít, ha ráközelítesz mindenre, ami furcsának tűnik!

Ne aggódj, ha gondjaid vannak a patkány megtalálásával, ez egy elég trükkös feladat! Vegyél egy mély lélegzetet, lazítsd el a magad, és kezdd el keresni! Ha nyolc másodpercnél tovább tart, ne aggódj, nem vagy egyedül, hiszen 1000 emberből egynek sikerült csak a megadott időn belül kiszúrnia a patkányt.

Gratulálunk, ha sikerült megtalálnod, ez azt mutatja, hogy sólyomszemmel és erős megfigyelőképességgel rendelkezel. Ha azonban még mindig nehezen találod meg, ne félj, mert az alábbiakban megadjuk a választ.

Megoldás 

A patkány a bal alsó sarokban van, a kép szélén. Az az apró kis figura a patkány, szóval megértjük, ha nem tudtad időben észrevenni! 

Forrás: Mirror