A te kedvenced neve is a listán van? Ez volt a 10 legnépszerűbb kutya- és macskanév 2024-ben

2024. október 26.
Nagyon izgalmas, hogy a kutyáknál és macskáknál szinte ugyanazok a nevek voltak népszerűek 2024-ben. Tarolt a Luna, Bella és Milo mindkettőnél.
Kutya macska név 2024
  • Meglepő trendek uralták a háziállat neveket 2024-ben.
  • Ahogy a gyerekünknek, úgy a kutyánknak vagy macskánknak sem mindig megtalálni a megfelelő nevet.
  • Egy kisállat-biztosító készített felmérést arról, melyek voltak a legnépszerűbb nevek a kedvencek körében 2024-ben.

Milyen nevet szeretnénk a házi kedvencünknek? Legyen szó cuki, vicces, régimódi, klasszikus vagy éppen egyszerű nevekről, 2024-ben meglepő fordulat, hogy a kutyáknál és macskáknál szinte ugyanazok a nevek voltak népszerűek.

Luna, Bella, Milo – a három kedvenc kutya és macskanév

A Luna a kedvenc név kutyáknál és macskáknál is

Minden másnál többen választották a Lunát kedvencük nevének. Mind a kutyák, mind a macskák gazdái úgy gondolták 2024-ben, hogy a Hold római istennőjének neve tökéletes lesz kedvencüknek. Különösen a fekete színű lány cicák kapták nagy számban ezt a nevet gazdáiktól. 

A Luna népszerűségében valószínűleg szerepet játszik a kultikus japán rajzfilm, a Sailor Moon népszerűsége is, melyben a fekete macskát szintén így nevezték el.

Nagyon sok a Bella nevű kutya

A legnépszerűbb kutya- és macskanevek listáján a második helyen a Bella végzett. Az olasz szó jelentése szép, így nem meglepő, ha ezt is inkább a lány házi kedvenceknek adják gazdáik. Mielőtt a házi kedvenceknél a Bella ilyen népszerűvé vált volna, az Alkonyat című filmnek köszönhetően a gyereknevek között is megugrott az Izabellák és Bellák száma.

A Milo futott be harmadiknak

Többféle magyarázat is létezik a Milo név jelentésére. Ez inkább a fiú kutyák esetében volt gyakori választás, ám még így is a harmadik legtöbb háziállatot nevezték el így. A kutyák esetében az 1994-es Maszk című Jim Carrey-film Jack Russel terrierje után kapta sok házi kedvenc ezt a nevet. A macskák esetében az 1986-os Milo és Otis kalandjai inspirálhatták a gazdikat a névválasztásban.

A legnépszerűbb kutya- és macskanevek listája

A listán a három legnépszerűbb kisállatnéven kívül is szerepel még sok olyan kutya- és macskanév, amelyek már 2023-ban is igen népszerűek voltak. 2024-ben is sikerült megőrizniük pozíciójukat a házi kedvencek névadásánál.

  1. Luna
  2. Bella
  3. Milo
  4. Charlie
  5. Max
  6. Daisy
  7. Coco
  8. Lucy
  9. Leo
  10. Nala

Forrás: Mental Floss