Ezek a legnépszerűbb kutyanevek a világon

2021. október 09.
Amikor nevet kell adni a kutyának, nem mindig könnyű döntés. Illik majd a név az új négylábú barátra? Hogy hangzik majd, ha kiabálom a parkban? Jobb egy hagyományos kutyanév, vagy inkább embernevet adjak neki?

Egy friss kutatásban összegezték, melyek voltak a legnépszerűbb kutyanevek 2021-ben a világban. Ehhez a különböző nemzeti kutyaregiszterek adatbázisát, az állatmenhelyek és jótékonysági szervezetek adatait használta fel, hogy megtalálják minden országban a tíz legnépszerűbb fiú és lány kutyanevet. Vannak átfedések is az országok között az élmezőnyben, ugyanakkor néhány igen különleges nevet is találni a listákon.

nepszeru-kutya-nev-lista

A lánykutyáknak adott nevek közül a Luna és a Bella végzett az élen. Előbbi 16 országban is a legnépszerűbb név volt, míg a Bella 14 országban bizonyult a leggyakoribb választásnak. A harmadik helyen a Lola végzett, legtöbb kutyát Írországban és Argentínában nevezték el így, majd ezt követte szorosan a Molly. 

A lány kutyanevek közül igazán különlegesnek a brazíliai befutó, a Mel bizonyult, ami portugálul mézet jelent. Írországban a Perla volt hasonló, aminek a jelentése gyöngy írül. Más nevek is akadtak, melyek csak egy-egy országban voltak népszerűek: a Lovelyt Albániában, a Nalát Franciaországban, a Vodkát pedig Egyiptomban adták szívesen a lánykutyáknak a gazdik. 

Hogy hívják a fiúkat?

A fiúkutyák esetében inkább az emberi nevek uralták a listákat. Például a Max egyeduralma megkérdőjelezhetetlen, csak a Charlie veszi fel vele a versenyt, amit szintén előszretettel adtak a gazdik a kiskutyáknak. A Buddy Indonéziában és Észak-Macedóniában volt nagyon népszerű, de más országokban is előkelő helyen végzett. 

Különlegesebb nevet szeretném? Törökországban a Duman volt nagyon népszerű, aminek füst a jelentése. Észtországban a legnépszerűbb név fiúkutyáknál a Leedi volt (amit úgy ejtenek ki, mint az angol Ladyt), valamint Japánban a Sora, aminek a jelentése Nap.

A teljes lista ITT olvasható.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash

Olvass tovább!