- Azért nem készítenek sokan szívesen rántott tököt, mert nagyon macerás a panírozása.
- Fele olyan gyorsan készen lehet a panírozás ezzel a házi praktikával.
- Nem csak tökpanírozásnál használhatjuk ezt az okos módszert!
Imádjuk a rántott ételeket, nyáron különösen a rántott tököt! Rántva minden finomabb egy kicsit, a panír ropog, a tök lágyan omlik szét a szánkban. A panírozás ugyanakkor macerás és ragacsos tevékenység, mely egészen biztos, hogy szinte egyikünk kedvencei közé sem tartozik.
Mutatunk egy zseniális konyhai praktikát, amivel kétszer olyan gyorsan elkészülhetünk akkor is, ha egy sereg embernek készítünk rántott tököt!
Így válik gyorsabbá a panírozás
Ahhoz, hogy a panírozás kálváriájának hosszát lerövidítsük, csak néhány lépést kell követnünk. Ezek után biztosan gyakrabban kerül majd az asztalunkra nyáron a rántott tök is!
- Először is érdemes erre a tevékenységre kijelölnünk egy-egy állandó tálat, lehetőség szerint fedővel ellátott dobozt. Minél nagyobb, annál jobb, hiszen annál több panírozásra váró finomság kerülhet bele egyszerre, gyorsabbá téve a folyamatot.
- Az első fázisnál, vagyis a lisztezésnél már tehetjük is az edénybe az alapanyagot, mehet rá a fedő, ezt követően pedig alapos rázással mindenhová el tudjuk oszlatni a lisztet.
- Ugyanezt ismételjük meg a következő tálban a tojással, majd ezután pedig a zsemlemorzsával is.

Legyen szó akár hús, akár zöldség panírozásáról, ez a módszer sokat segít abban, hogy egyszerűbb és gyorsabb legyen a munka
Még csak mosogatni sem kell, ha így csinálod
Megúszhatod még a mosogatást is, ha edény helyett zacskókat alkalmazol a fenti folyamatra. Fontos, hogy ép, sérülésmentes zacskókat használj, száját pedig össze tudd megfelelően zárni.
Először a lisztes, majd a tojásos, végül a zsemlemorzsás zacskóba kerüljenek az alapanyagok. A zacskók száját szorosan fogjuk össze, rázzuk át az egyes zacskókat, hogy minden felületet elérjen a panír – legyen az szénhidrátszegény vagy hagyományos-, majd mehet is forró olajba, amit ki szeretnénk sütni. A végén már csak meg kell ennünk a legropogósabb rántott tököt!
Forrás: SóBors, Fotók: Getty Images