- A kávézacc értékes csodaszer.
- Mielőtt kidobnánk, érdemes hűtőbe tennünk a zaccot.
- Így hat a hűtőben a kávézacc.
A kávé nemcsak az ébredésünk megmentője, hanem igazi titkos fegyver is a háztartásban. A legtöbben a lefőzött kávé után gondolkodás nélkül kidobjuk a zaccot, pedig rengeteg hasznos trükköt rejt. Nem, most nem a komposztálásról van szó, hanem egy sokkal egyszerűbb, mégis hatékony módszerről: a szagtalanításról.
A kávézacc természetes szagtalanító
A kávézacc nitrogént tartalmaz, ami nem csupán elfedi, hanem semlegesíti a kellemetlen szagokat. Olyan, mintha a szódabikarbónát ötvöznénk a frissen főzött kávé meghitt illatával. A használt zacc magába szívja a kellemetlen szagokat, és finom, kávés aromát hagy maga után.
Egy egyszerű kísérlet is bizonyítja, mennyire hatékony: ha megszárítod a zaccot, üvegbe teszed és a szemetes mellé rakod, egy nap alatt eltűnnek a kellemetlen szagok. A konyha pedig olyan illatot áraszt, mintha újra főztél volna egy adag kávét.
A hűtőben és fagyasztóban lévő nemkívánatos illatokat is elnyeli. Nincs más dolgunk, mint egy tálkában az alsó polcra helyezni belőle.

A kávézacc remek szagtalanító, hűtőben és fagyasztóban is jól működik!
Hogyan használd szagtalanításra a kávézaccot?
-
Szárítsd meg: terítsd szét a zaccot egy tányéron vagy tepsiben, és hagyd teljesen kiszáradni, különben könnyen penészedhet.
-
Tedd nyitott edénybe: egy kisebb üveg, tálka vagy régi gyertyatartó is tökéletes erre a célra.
-
Helyezd el, ahol szükség van rá: a hűtő és fagyasztó, illetve a szemet mellett akár a kocsiban is csodát tesz.
Forrás: Apartment Therapy, Fotók: Getty Images