Büdös a bútor, amit használtan vettél? Ezzel a zseniális trükkel megszüntetheted a szagokat!

2023. április 26.
A TikTok-on osztotta meg a módszerét egy felhasználó arra, hogyan lehet egyszerűen és hatékonyan megszüntetni a dohos, büdös szagokat a használtan vásárolt, régi bútorokban.
Ezzel a zseniális trükkel eltávolíthatod a dohos szagot a használt bútorokból
  • A dohos, áporodott szag hosszú idő alatt alakul ki a régi bútorokban, vagy akár az újakban a helytelen tárolás miatt.
  • A TikTok-trükkel szerencsére pillanatok alatt megszüntethetjük a bútorok büdös szagát.
  • Ráadásul semmilyen drága eszközre nincs szükség, csak néhány újságpapírra.

Bármilyen szép is legyen egy régi bútor, de nagyon gyakori, hogy dohos, áporodott szaguk van. Ettől még nem lesz értéktelen az antik könyvespolc vagy tálalószekrény, ám érthető módon nem szívesen állítjuk be a nappalinkba így. 

A @onceuponabungalow nevű TikTok-felhasználó meglepő módszert osztott meg arra, hogyan lehet eltávolítani a csodás használt bútorokból a dohos, büdös szagot. Ehhez csupán újságpapírra van szükségünk.

Így szedhetjük ki a szagot a dohos bútorokból

A módszer lényege pofonegyszerű. Tömködjük tele összegyűrt újságpapírral a bútor polcait, majd hagyjuk benne két hétig a papírt. Amikor kiszedjük, meglepődve tapasztalhatjuk, hogy a nemkívánatos szag is megszűnt a fa bútorokban

@onceuponabungalow

So glad that so many people suggested this hack! It worked! @gocleanco 🤯 🧼 #thrift #thriftdiy #diy #diyproject #cleaningtip #cleaningtok #cleantok #thrifttreasure #thriftfind #cleaning #gocleanco #thriftproject #cleaninghacks #thrifthack #cleaningmotivation #cleaninghack #thriftingtips #thrifthome #homediy

♬ If We Ever Broke Up – Mae Stephens

A trükk nagyon egyszerű, de hatásos. Sőt, fokozhatjuk is az eredményt, ha spriccelünk egy kis vodkát a használtan vett bútor belsejébe. De az is még biztosabbá teheti az eredményt, ha egy ecettel teli tálat teszünk a szekrénybe. Ezek is működhetnek önmagukban is, ám érdemes kombinálni az újságpapíros szageltávolító módszerrel. 

Miért működhet az újságpapíros szageltávolítás?

Abban nem értenek egyet a szakértők, miért távolíthatja el a kellemetlen szagokat az összegyűrt újságpapír a használtan vásárolt szekrényekből, polcokról. Valószínűleg a nyomdafestékben található szén az, ami magába szívja a szagokat és megköti.. 

Emellett az is hozzájárulhat, hogy az újságpapír szerkezete olyan, mint a szivacs. Elnyeli a nedvességet és dohosságot. Mások szerint azért szagtalaníthat az újságpapír, mert a benne található vegyszerek – konkrétan az oldószerek, amik a papír jellegzetes szagát is adják – átadják azt az ellenállhatatlan könyvszagot a bútornak, amit az olvasni szerető emberek úgy imádnak.

Függetlenül attól, miért hatékony, a lényeg az, hogy az újságpapíros szagtalanítási módszer működik. Sőt, nemcsak a használt bútorokon, de például tornazsákban, tárolókban, bőröndökben vagy a hűtőszekrény belsejében is alkalmazhatjuk.

Forrás: Apartment Therapy, fotó: Getty Images