- A szakértők szerint a tükörtojás igazi karakterét nem a napraforgó- vagy olívaolaj adja, hanem a sokkal aromásabb szezámolaj.
- A szezámolaj diót idéző, gazdag íze tökéletesen kiegészíti a tojást, különösen akkor, ha rizzsel vagy pirítóssal tálaljuk.
- Apró trükkökkel – például chilipehely hozzáadásával vagy pirított szezámmagokkal – még izgalmasabbá tehetjük a tükörtojást.
A tükörtojás sokféleképpen készülhet, de ha valóban különleges ízélményre vágyunk, ideje elfelejteni a megszokott olajokat. A legfinomabb tükörtojás titka a szezámolaj!
Aki valaha kóstolt már ázsiai ihletésű reggelit, jól tudja, milyen jól működik együtt a tojás és a rizs, és ebben a szezámolaj aromás, diós karaktere kulcsszerepet játszik.
A tökéletes tükörtojás sütése szezámolajban

Imádjuk a tükörtojást reggelire!
Tükörtojás szezámolajban – sütési módszer
1. Egy kisebb serpenyőben melegítsünk fel fél teáskanál pirított szezámolajat közepesen alacsony lángon, amíg finoman csillogni nem kezd.
2. Üssünk bele egy friss tojást, szórjunk rá egy csipet sót, majd süssük a kívánt állagra.
Az eredmény egy kellemesen illatos, selymesen ízes tükörtojás, amely tökéletes pirítóson vagy meleg rizs tetején.
Mivel bolondíthatjuk meg a szezámolajon sült tükörtojást?
Ha még csak ismerkedünk a szezámolaj ízével,
- keverhetjük semleges olajjal,
- de ha erőteljesebb aromára vágyunk, adjunk hozzá egy kis chilipelyhet is: így csípős, karakteres réteget kapunk.
- A dupla szezám rajongóinak pedig érdemes pirított szezámmagot szórni a forró olajba, majd a kész tojás tetejére is.
A szezámolaj nem csak alternatíva: a legegyszerűbb tükörtojást is új szintre emeli ez a titkos összetevő!
Forrás: Mental Floss Fotó: Getty Images