Túrógombóc Nemsütitől

2014. február 28. |

Nemsüti ismét kitárta előttünk a családi receptgyűjteményt. Ezúttal egy igen egyszerű, mégis fenséges túrógombóc elkészítésének titkaiba avat be.


Hozzávalók:

4-5 adaghoz (12-16 gombóchoz)
0,5 kg túró
2 db tojás
80 gr dara
1 citromhéj reszelve
csipet só
morzsa
barnacukor
tejföl.

Elkészítés:

Amitől ez a recept különleges, az nem más, minthogy a tojást szétválasztjuk, és a fehérjét külön felverjük. Ezt követően az összekevert túró, dara, tojássárga egyvelegbe beleforgatjuk a felvert fehérjét, majd forrásban lévő vízben kifőzzük. Cukrot Nemsütiéknél nem szokás a gombócba nem tenni, de természetesen, ha nem bírjuk ki nélküle, ér édesíteni. Arra figyeljünk, hogy jobb, ha a túró darabos, mint ha túl krémes.

Ha megfőtt a gombóc, megpirítjuk a morzsát és kicsit megcukrozzuk a tejfölt. Ehhez jöhet mindenféle, amit a fantáziánk és az ízlésünk elbír, lekvár, narancs vagy mirelit erdei gyümölcs megrottyantva. Jó étvágyat!

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Gasztró