Banános répatorta krémsajtos mázzal

2017. augusztus 10.
Fantasztikus ízű jutalom a kánikulát jól tűrő bátraknak: banános répatorta krémsajtos mázzal bloggerünk, Füge Kata receptje alapján.

Ha vagyunk olyan bátrak, hogy ebben az időjárásban bekapcsoljuk a sütőt, akkor mindenképpen érdemes egy próbát tenni ezzel a gyorsan elkészülő, egyszerű de nagyszerű sütivel. Nehéz eldönteni, hogy banános répatorta, vagy sárgarépás banánkenyér, de a lényeg, hogy nagyon finom, és másnap is szaftos és puha, így tökéletes előre elkészítve, vendégeknek tálalva.

Banános répatorta

A tésztához:

15 dkg sárgarépa (1 nagyobb vagy 2 kisebb szál)
1 érett banán
2 tojás
15 dkg porcukor
12 dkg vaj, megolvasztva
15 dkg liszt
1 tk fahéj
1 tk sütőpor
½ kk szódabikarbóna
1 csipet só
1 narancs reszelt héja

A krémhez:

12,5 dkg krémsajt (Philadelphia típusú)
2 ek tejföl
2 ek citromlé

A sütőt 175 fokra előmelegítjük.

A sárgarépát egy reszelő nagy lyukú oldalán lereszeljük, majd nagyobb keverőtálba tesszük. A tészta többi hozzávalóját hozzátesszük, és fakanállal homogénre keverjük.

Egy kisebb, 18 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd ebbe öntjük a masszát. Az előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Egy éles kést beleszúrva ellenőrizzük, hogy megsült-e.

A krém hozzávalóit villával egy kisebb tálban kikeverjük, majd ezt az elkészült, kihűlt sütemény tetejére kenjük. Friss gyümölccsel díszítjük.