Banános répatorta krémsajtos mázzal

2017. augusztus 10. |

Fantasztikus ízű jutalom a kánikulát jól tűrő bátraknak: banános répatorta krémsajtos mázzal bloggerünk, Füge Kata receptje alapján.

Banános répatorta krémsajtos mázzal

Ha vagyunk olyan bátrak, hogy ebben az időjárásban bekapcsoljuk a sütőt, akkor mindenképpen érdemes egy próbát tenni ezzel a gyorsan elkészülő, egyszerű de nagyszerű sütivel. Nehéz eldönteni, hogy banános répatorta, vagy sárgarépás banánkenyér, de a lényeg, hogy nagyon finom, és másnap is szaftos és puha, így tökéletes előre elkészítve, vendégeknek tálalva.

Banános répatorta

A tésztához:

15 dkg sárgarépa (1 nagyobb vagy 2 kisebb szál)
1 érett banán
2 tojás
15 dkg porcukor
12 dkg vaj, megolvasztva
15 dkg liszt
1 tk fahéj
1 tk sütőpor
½ kk szódabikarbóna
1 csipet só
1 narancs reszelt héja

A krémhez:

12,5 dkg krémsajt (Philadelphia típusú)
2 ek tejföl
2 ek citromlé

A sütőt 175 fokra előmelegítjük.

A sárgarépát egy reszelő nagy lyukú oldalán lereszeljük, majd nagyobb keverőtálba tesszük. A tészta többi hozzávalóját hozzátesszük, és fakanállal homogénre keverjük.

Egy kisebb, 18 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd ebbe öntjük a masszát. Az előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Egy éles kést beleszúrva ellenőrizzük, hogy megsült-e.

A krém hozzávalóit villával egy kisebb tálban kikeverjük, majd ezt az elkészült, kihűlt sütemény tetejére kenjük. Friss gyümölccsel díszítjük.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Gasztró

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz balaton

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve csirke

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve