Pofonegyszerű ázsiai tésztasaláta

2017. szeptember 28. |

Hétköznap is főznél, de szóba sem jöhetnek az órákon át készülő fogások? Finom ízekben dúskáló villámtészta rohanós napok végére, bloggerünk, Füge Kata receptje alapján.

Az ázsiai üvegtészta talán a létező leggyorsabb megoldás, amikor kiadós vacsorát szeretnénk készíteni: néhány percig áztatjuk forró vízben, és már mehet is a szójaszószos öntet és a friss, vagy wokban pillanatok alatt kisütött zöldségek mellé. Az alábbi recept csak egy verzió a végtelen ízkombináció közül. Próbáljátok ki, és tárazzatok be üvegtésztából a rohanós hétköznapi vacsorákhoz.

Ázsiai tésztasaláta

200 gramm üvegtészta
2 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
2 cm friss gyömbér
1 kisebb fej hagyma
1 közepes sárgarépa
2 ág szárzeller
100 gramm friss zöldborsó (helyettesíthető pl. spárgával, zöldbabbal, vagy más konzerv babbal is)
1 csokor koriander (helyettesíthető petrezselyemmel)

Az öntethez:

1 lime kifacsart leve
1 ek napraforgó olaj
1 ek szezámolaj
2 ek szójaszósz
½ – 1 tk cukor

Egy nagyobb tálba tesszük az üvegtésztát, és leöntjük kb. fél liter forró vízzel. 4-5 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Közben összekeverjük az öntet hozzávalóit, és ezzel átkeverjük a tésztát. Félretesszük, amíg a zöldségek elkészülnek.

A hagymát és a szárzellert vékonyan felszeleteljük, a fokhagymát és a gyömbért apróra vágjuk, a sárgarépát gyufaszál méretűre vágjuk. Egy wokot vagy nagyobb serpenyőt nagy lángon felhevítünk. Beleteszünk 2 ek olajat, majd ebben átpirítjuk a hagymát, a gyömbért és a fokhagymát. Kb. 5 perc után hozzáadjuk a zellert és a sárgarépát, majd további 5 perc alatt átpirítjuk. Végül hozzáadjuk a friss zöldborsót, és még 30 mp-ig pirítjuk.

Végül a zöldségeket a tésztához keverjük, és az egészet megszórjuk felaprított korianderrel. Citrom- vagy lime-gerezddel tálaljuk.

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró