Kedvenc helyünk a héten: Kicsi

2017. november 08.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

  

A korábban bemutatott kedvenc helyeinken órákig ettünk, kávéztunk vagy csodáltuk a kiállított alkotásokat, de a rohanós hétköznapokon alapvetően nem jut mindig idő egy másfél órás, négyfogásos menüre. Most egy olyan streetfood büfében ebédeltünk, ahol újragondolt “fastfood” menüből választhatunk, mindezt kizárólag egészséges alapanyagokból elkészítve.

A Kicsi nem az adagok méretéről lett elnevezve, a szomszédos Nemsüti vegabár egykori bázisaként, a költözés után megmaradt apró helyiség méretéből kiindulva adott volt a névválasztás. A konyha ugyan közös, ám gondosan ügyelnek a húsos és nem húsos ételek elkülönítésére, mivel a Kicsiben már nem csak vegetáriánus ételek kaphatók.

A Nemsüti egyébként régóta a kedvenc helyeink közé tartozik, könnyű és gyors opció, ha egy friss, izgalmas és vega ebédre vágynánk a nap közepén. A vegabárt Békefi Dóra képszerkesztőnk, a Kicsit párja, András álmodta meg. Amint megüresedett a szomszédos üzlethelyiség, adott volt, hogy helyet kapjon a Nemsüti kistestvére húsos menüvel és szendvicsekkel kiegészülve. A sütiket kezdetben Dóra készítette a nagymamája házi receptjei alapján, gasztro rovatunkban egyébként továbbra is ellát minket heti egy finomsággal.

Változatos, hetente megújuló napi menüik közt találunk hazai, mediterrán, közel- és távolkeleti ízeket is, mindezt abszolút egészségtudatosan és a tőlük megszokott kreativitással fűszerezve.

4 fotó megtekintése

Kedvenc helyünk a héten: Kicsi

Fotó megosztása:

További képekért kattints a galériára!

Végül francia répalevesre és padlizsánnal sült tengeri halfilére esett a választásom, fél adag után viszont cseréltünk a barátommal, mert nem tudtam megállni, hogy ne próbáljam ki az ő vöröslencsecurry főzelékét is. A dióhabos szilvás meggyes pitét megfeleztük, de utólag már kicsit bántuk, mert simán megbírtunk volna enni mégegyszer ennyit! A Kicsi egyébként szuper randihelyszín lehet a lazaságot és az imént említett ízvilágot kedvelő pároknak, főleg, ha napközben a belvárosban mozognak.

Mikor: Szép időben érdemes kiülni a teraszra és elmerülni az igazi Pozsonyi utcai életérzésben. Persze ebédidőben csúcsforgalom van, ajánlott 12:00 körül érkezni, mert mi 13:00-ra mentünk és csak a szerencsének köszönhető, hogy éppen felszabadult egy asztal. A klassz szendvicseik viszont egész nap választhatók!

Kiknek ajánljuk: András szavaival élve: „annak, aki szereti a jó ízeket és emellett nem akarja, hogy műanyagból készüljön az étele.”

Árfekvés: Ha abból indulunk ki, hogy mennyit szánunk egy elvitelre készült ebédre vagy egy gyorsételre, akkor mindenképpen megéri a Meki helyett inkább a Kicsiben ebédelni, mert a menüjük szinte pont annyiba kerül, mint egy sajtburgermenü, ráadásul egészséges és finom is! kismenü: 1300 FT, nagymenü 1950 Ft szendvicsek: 700-850 Ft-ig, levesek: 440-660 Ft-ig

Marie Claire plusz: Dóra kisfiának, Samunak a hagymalevkváros kacsaszendvics a kedvence, így vittünk egyet haza mi is uzsonnára. Tény, hogy tudja, mitől döglik a légy, Samu kedvence innentől kezdve Marie Claire kedvenc is!

Szöveg és képek: Bodnár Zsófi