Kedvenc helyünk a héten: Kicsi

2017. november 08. |

Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

  

A korábban bemutatott kedvenc helyeinken órákig ettünk, kávéztunk vagy csodáltuk a kiállított alkotásokat, de a rohanós hétköznapokon alapvetően nem jut mindig idő egy másfél órás, négyfogásos menüre. Most egy olyan streetfood büfében ebédeltünk, ahol újragondolt “fastfood” menüből választhatunk, mindezt kizárólag egészséges alapanyagokból elkészítve.

A Kicsi nem az adagok méretéről lett elnevezve, a szomszédos Nemsüti vegabár egykori bázisaként, a költözés után megmaradt apró helyiség méretéből kiindulva adott volt a névválasztás. A konyha ugyan közös, ám gondosan ügyelnek a húsos és nem húsos ételek elkülönítésére, mivel a Kicsiben már nem csak vegetáriánus ételek kaphatók.

A Nemsüti egyébként régóta a kedvenc helyeink közé tartozik, könnyű és gyors opció, ha egy friss, izgalmas és vega ebédre vágynánk a nap közepén. A vegabárt Békefi Dóra képszerkesztőnk, a Kicsit párja, András álmodta meg. Amint megüresedett a szomszédos üzlethelyiség, adott volt, hogy helyet kapjon a Nemsüti kistestvére húsos menüvel és szendvicsekkel kiegészülve. A sütiket kezdetben Dóra készítette a nagymamája házi receptjei alapján, gasztro rovatunkban egyébként továbbra is ellát minket heti egy finomsággal.

Változatos, hetente megújuló napi menüik közt találunk hazai, mediterrán, közel- és távolkeleti ízeket is, mindezt abszolút egészségtudatosan és a tőlük megszokott kreativitással fűszerezve.

További képekért kattints a galériára!

Végül francia répalevesre és padlizsánnal sült tengeri halfilére esett a választásom, fél adag után viszont cseréltünk a barátommal, mert nem tudtam megállni, hogy ne próbáljam ki az ő vöröslencsecurry főzelékét is. A dióhabos szilvás meggyes pitét megfeleztük, de utólag már kicsit bántuk, mert simán megbírtunk volna enni mégegyszer ennyit! A Kicsi egyébként szuper randihelyszín lehet a lazaságot és az imént említett ízvilágot kedvelő pároknak, főleg, ha napközben a belvárosban mozognak.

Mikor: Szép időben érdemes kiülni a teraszra és elmerülni az igazi Pozsonyi utcai életérzésben. Persze ebédidőben csúcsforgalom van, ajánlott 12:00 körül érkezni, mert mi 13:00-ra mentünk és csak a szerencsének köszönhető, hogy éppen felszabadult egy asztal. A klassz szendvicseik viszont egész nap választhatók!

Kiknek ajánljuk: András szavaival élve: „annak, aki szereti a jó ízeket és emellett nem akarja, hogy műanyagból készüljön az étele.”

Árfekvés: Ha abból indulunk ki, hogy mennyit szánunk egy elvitelre készült ebédre vagy egy gyorsételre, akkor mindenképpen megéri a Meki helyett inkább a Kicsiben ebédelni, mert a menüjük szinte pont annyiba kerül, mint egy sajtburgermenü, ráadásul egészséges és finom is! kismenü: 1300 FT, nagymenü 1950 Ft szendvicsek: 700-850 Ft-ig, levesek: 440-660 Ft-ig

Marie Claire plusz: Dóra kisfiának, Samunak a hagymalevkváros kacsaszendvics a kedvence, így vittünk egyet haza mi is uzsonnára. Tény, hogy tudja, mitől döglik a légy, Samu kedvence innentől kezdve Marie Claire kedvenc is!

Szöveg és képek: Bodnár Zsófi

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Comfort food a köbön: baconös mac and cheese bacon

Comfort food a köbön: baconös mac and cheese