Kedvenc helyünk a héten: Madison Parfüméria

2017. november 01.

A Madisonban egy átlagos hétköznapon személyre szabott illattanácsadást kaphatunk, de félévente egyszer parfümkészítő workshopot is tartanak, amire ezúttal meghívást kaptunk. A legtöbb új állomásra általában olyan partnert viszek magammal, akiről tudom, hogy ugyanúgy rajong az adott helyért, legyen az kávézó, étterem vagy galéria és ezúttal biztos voltam benne, hogy a Madisonba az anyukámat fogom elvinni.

Az üzlet éppen a Ghraoui csokibolttal szemben található, és ahogy a szomszédai, úgy a bukaresti múltú illatbolt is tökéletesen beleillik az Andrássy úti összképbe. Belépve a Madisonba teljesen más érzése van az embernek, mint egy átlagos drogériában. A műemléki értékű bútorok 1885 óta őrzik a klasszikus eleganciát, amelyeken tökéletesen mutatnak a hasonlóan elegáns üvegekbe töltött parfümök.

A parfümkészítő foglalkozásokat Daniel Pescio, brazil illatszakértő tartja és egy rövid ismertetővel kezdi a workshopot. Nem is gondolná az ember, hogy egy-egy plusz csepp bizonyos illatokból teljesen átformálhatja a parfüm karakterét, így fontos volt minden tanácsát megfogadni. Az alapanyagok megismerése egyébként érdekes önismereti tréning is egyben; míg az anyukám illata teljesen egyezett a tőle hosszú évekről megszokott illatával, az én mixem egy teljesen új egyveleget alkotott és egyáltalán nem hasonlított a korábban használt parfümjeimhez. Bár ez gondolom így van rendjén, mivel huszonévesen az ember állítólag még mindig keresi önmagát…az IGAZI parfümöt legalábbis valószínű.

Miután belekevertük az alapanyagokat az eszenciába, Daniel személyes véleményt is fűz a kreációkhoz és meg is duplázhatjuk a hozzávalók adagolását annak érdekében, hogy egyedi illatunk tovább tartson. Anya illatában éreztem az általa korábban használt Calvin Klein és Chanel No.5 emlékét, nem hazudtolta meg önmagát.

9 fotó megtekintése

További fotókért kattints a galériára!

Mikor: A Daniel Pescio félévente tart parfümkészítő workshopot a Madisonban, a honlapjukon pedig feliratkozhatunk a hírlevélre is, amelyben időben kapunk tájékoztatást az eseményről. Emellett illatszakértőik minden nap várnak mindenkit egyéni tanácsadásra a nyitvatartási időben.

Kiknek ajánljuk: Daniel szavaival élve azoknak, akik nem szeretnék, hogy az illatuk „szembejöjjön velük az utcán” és valami igazán személyre szabott, testhezálló parfümre vágynak. Egyébként a parfüméria magas minőségű illatai egyes embereknél másképp párolognak bizonyos bűrtípusokon, így ugyanaz az illat senkin sem lesz ugyanolyan.

Árfekvés: A workshop után a résztvevők az általuk előzetesen kiválasztott méretű parfümöt vihetik haza: 30 ml 15.500 Ft, 50 ml 18.500 Ft, 100 ml 25.000 Forint. Az ár a workshop díját és a parfümöt is tartalmazza.

Marie Claire plusz: A merész, fűszeres illatok mellett a minőségi Kees van der Westen kávé hívogató aromája. Nem ajánlott kihagyni!

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi