Sütőtökös diós és kakaós muffin, persze vegán

2017. december 02.
Szombatra kell egy kis, édes finomság! Nagy Zita, a Zizi kalandjai bloggere - újra itt a marieclaire.hu-n - káprázatos, vegán sütireceptekkel vár. titeket.

Emlékeztek Nagy Zita, azaz Zizi isteni receptjeire? Kis kihagyás után most visszatért hozzánk és szuper, könnyen elkészíthető és vegán süteményeivel kápráztat el minket! Kedvenceink tőle a kókuszos mandulás granola és a könnyű, vegán keksz mandulából és földimogyoróból

Sütőtökös diós és kakaós muffin (vegán)

Hozzávalók (10-12 db-hoz):
– 1 és 1/2 bögre sült sütőtök
– 1 és 1/2 bögre tönköly fehérliszt
– 1/2 bögre darált dió
– 5 evőkanál kakaó vagy karob
– 1/2 bögre + 2 evőkanál juharszirup
– 1/2 bögre kókuszzsír (szobahőmérsékletű)
– 1/3 bögre rizstej vagy más növényi tej (szobahőmérsékletű)
– 2 teáskanál foszfátmentes sütőpor
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– 1/4 teáskanál só
– 1 vaníliarúd kikapart magjai
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Béleljük ki a muffintepsit papírkapszlikkal.
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: darált dió, tönkölyliszt, kakaó, szódabikarbóna, sütőpor és só. Egy másik tálban keverjük össze a nedves hozzávalókat: sült sütőtökhús, kókuszzsír, rizstej, juharszirup és vanília. Adjuk a nedves hozzávalókat a szárazhoz és jól keverjük el a tésztát.
Kanállal osszuk el a tésztát egyenlő részben a muffinformákban. Süssük 175 fokon kb. 25-30 percig, amíg jól átsülnek. Kivétel előtt azért végezzünk késpróbát, hogy nem ragad-e tészta a késre (ha nem, akkor jó)!
Nagy Zita, Zizi kalandjai