A legfinomabb reggeli: kókuszos mandulás granola

2015. március 13.
Áprilisi lapszámunkban találkozhattok Nagy Zitával, a Zizi kalandjai blog szerzőjével és különleges vegán csokitortájával. Ezúttal egyik kedvenc reggeli receptjét osztja meg veletek, és eláruljuk azt is, hogy vegán és vegetáriánus finomságaival ezentúl rendszeresen találkozhattok a marieclaire.hu-n is.

Kókuszos mandulás granola

Hozzávalók:
2 bögre zabpehely
1/2 bögre napraforgó mag
1/3 bögre tökmag
1 bögre mandula, kicsit felaprítva
1/2 bögre kókuszreszelék
1/3 bögre juharszirup
1/2 teáskanál só
4 evőkanál kókuszzsír (szobahőmérsékletű)
(A recepthez használt bögre 250 ml-es.)

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Egy tálban keverjük össze a száraz alapanyagokat: zabpehely, napraforgó mag, tökmag, mandula, kókuszreszelék, só. A végén adjuk hozzá a juharszirupot és a kókuszzsírt és jól keverjük el.
Borítsuk rá a tepsire és kanállal egyengessük el, hogy mindenhova egyformán jusson.
Süssük kb. 6-8 percig, keverjük át, majd süssük újabb 8-10 percig, amíg aranybarna lesz (ellenőrizzük folyamatosan, mert sütő függő, hogy milyen hamar lesz kész).

Üvegben/dobozban tartva hetekig eláll.

Látogassatok el Zizi blogjára (Zizi kalandjai), és a Facebookon is megtaláljátok.

Azért megmutatjuk, milyen csodásan fest egy vegán csokitorta, amelynek receptjét áprilisi lapszámunkban találjátok. 🙂