Kedvenc helyünk a héten: Szimply

2017. december 13.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Jó hírünk van a későn kelőknek és azoknak, akik szerint a reggeli több is lehet a tojásrántottánál, megvan az új törzshelyetek! A Károly-körútról nyíló Röser udvar gasztrokincseket rejtő bejárata mellett bizonyára mit sem sejtve mind elhaladtunk már, a passzázs újhullámos helyein mégis a nyitvatartási idő teljes periódusában telt ház van. A Kontakt „cukormentes” kávézóját gondolom nem kell bemutatnunk egy kávékedvelőnek sem… Azonban ki ne vágyna a reggeli presszója mellé egy kiadós, mégis tudatos reggelire, ha már kávébabból is a minőségre esküszik? A Kontakttal szemben, a Szimply reggelizőjében éppen ezt az igényt kívánták kielégíteni, amely akkora sikert aratott, hogy idén a The New York Times újságírói is beszámoltak róla.

Az esztétikus tálaláshoz és a friss, egészséges fogásokhoz pedig nem más volt az inspiráció, mint az ausztrálok étkezési szokásai, miszerint a nap folyamán együnk sokszor keveset, mégis mindezt tartalmasan. A Szimply éppen ezért nem korlátozta be magát a hazai viszonylatban értelmezhető reggeliző fogalmába, náluk egészen délután négyig bűntudat nélkül ehetünk pirítóst vagy újragondolt amerikai palacsintát.

Az itt dolgozókat bátran hívhatjuk akár ételművészeknek is, hiszen havonta változó étlapjukat minden hónap végén egy 4-5 órás megbeszélés előzi meg, ahol megszületnek a szezonális étlapra kerülő újdonságok ötletei. Az eredmény pedig nem az az avokádós szendvics, amelyre először gondolnál. A különleges, mégis ’szimply’ fűszerezésnek köszönhetően itt olyan ízeket fedezhetsz fel a salátádban vagy a toaston, amit még sosem kóstoltál. Legalábbis mi így jártunk, és éppen ezért ajánljuk a Szimply-t, minden hónapban legalább egyszer meglátogatni, ha időnk és pénztárcánk engedi!

5 fotó megtekintése

További képekért kattints a galériára!

Kiknek ajánljuk: későn vagy éppen túl korán kelőknek, akik szeretnek ebédszünetben is inkább egy tartalmasat bruncholni, és azoknak, akik szeretik az ehető virágokat az avokádó salátájukban. A vegáknak és gluténmentes étrend követőinek egyenesen kötelező.

Mikor: mi a klasszikus brunch-időben, 11:00-kor érkeztünk a Szimply-be, és talán csak a szerencsének köszönhető, hogy éppen felszabadult egy asztal az apró helyiségben. Itt egyébként a konyha sincs elkülönítve, így figyelemmel kísérhetjük a művészi alkotásokat, amelyekbe először alig mertünk belekanalazni.

Árfekvés: itt működik az az elv, hogy a minőséget bizony meg kell fizetni. Az általunk is kóstolt gránátalmás palacsinta lépes mézzel például 2000 Ft, a ramen tojással is díszített avo szendvics 2300 Ft. A kávét a szomszédos Kontaktból hozzák, amelybe nem tanácsos cukrot tenni kóstolás előtt…

Marie Claire plusz: az italkínálat. Már meg sem lepődtünk a kókusz és a lúgos víz hallatán.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi