Receptkönyvet karácsonyra

2017. december 15.
Magunknak vagy ajándékba – ezek a könyvek megállják a helyüket, akár a karácsony előtti készülődésről, akár a hétköznapi főzőcskézésről legyen szó.

Már Szonja: Édes ajándékok

Az első mondatok: „Bármilyen sokat sütök, egyszerűen nem tudom megunni. Ma már szerencsés helyzetben vagyok, hiszen van egy cukrászdám, a legnagyobb mázli pedig az, hogy vevőim is vannak hozzá.”

A szerzőről: Márk Szonja sütemények iránti szenvedélye először az Édesem című blogon bontakozott ki. A „cukrászat Forrest Gumpjaként” megállíthatatlanul sütött, és amikor a család már nem bírta megenni a rengeteg édességet, megnyitotta az Édesem cukrászdát. Azóta az Édes ajándékokkal együtt három szakácskönyve jelent meg.

A tematika: A könyv a karácsonyi fejvesztés must have darabja. Olyan édességek receptjeit találjuk meg benne kezdve a fudge-októl a csokoládészalámikig, amiket ízléses csomagolásban bárkinek büszkén ajándékozhatunk az ünnepek környékén.

Kinek: Elsősorban magunknak, hogy kisegítsen minket az elkeseredett ajándékhajszában. Másodsorban édesanyánknak, akinek szintén fogalma sincs arról, hogy mivel lepje meg a kollégákat.

Kedvenc receptünk: Manduladrazsé, Szonja bevallott kedvence. Multifunkcionális édesség. Nassolhatod magában, elajándékozhatod egy szép üvegben vagy feldíszítheted vele az ünnepi sütiket. Igazi jolly joker.

Boook Publishing, 3990 Ft

Jamie Oliver: Karácsonyi receptek

Az első mondat: „A legjobb tanács, amit adhatok az ünnepi stressz elkerülése érdekében: néhány héttel korábban nézd végig a konyhai felszerelést.”

A szerzőről: Jamie Olivert senkinek sem kell bemutatni. A főztje egész világot meghódította. Ezúttal karácsonyi recepteket oszt meg velünk. A könyvet lapozgatva egy kicsit mi is részesei lehetünk az Oliver család ünnepi készülődésének.

A tematika: A szakácskönyvben olyan recepteket találunk, amikkel az egész családot elkápráztathatjuk, de teljesen biztos, hogy nem csak karácsonykor fogjuk lapozgatni.

Kinek: A család szakácsának. Karácsony előtt vagy karácsonyra.

Kedvenc receptünk: A 380 oldalnyi recept közül nehéz lenne egyet választani. Találunk húsételeket, vega és vegán tálakat, édességeket és ünnepi italokat, de ha bevállalósak vagyunk, és szeretnénk belekóstolni a brit karácsonyba, az angolok nagy klasszikusánál, a karácsonyi pudingnál csapjuk fel a könyvet.

Park Könyvkiadó, 7500 Ft