ÖKO: szuper csomagolótippek karácsonyra, az újrahasznosítás jegyében

2017. december 12.
Karácsonykor sokunknál gyűlnek fel nagy csomagolópapír-halmok, amelyek kárászéletük után persze a kukában végzik. De ennek nem szükségszerűen kell így lennie. Íme néhány praktikus és izgalmas csomagolásötlet a Pinterestről, melyekkel nem növeljük tovább az ökolábnyomunkat, de mégis kreatív módon csomagolhatjuk be a kisebb-nagyobb ajándékokat.

1. Csomagolás és ajándék egyben

Ez a volt cipősdoboz egy kis designmunkán esett át, mire megkapta végleges formáját: egy szemrevaló varrókészlet lett belőle, amelyben a cérnák megállnak a maguk talpán, az áttekinthetőség érdekében.

2. Régi pulcsik új funkcióban

Mindannyiunknak van egy régi, téli pulcsija, ami csak a helyet foglalja, de egyszerűen nincs szívünk kidobni. Nem is kell, hiszen akár csomagolás is válhat belőle! Az alkohol már-már snassz karácsonyi ajándék, de egy ilyen kreatív köntösben máris megvan benne az a plusz, ami egy igazán egyedi ajándékot jellemez.

3. Térképből csomagolópapír

A térképeket már réges rég a telefonunk és az autónk GPS-e váltotta fel, mégis mindegyikünk háztartásában van elfekvőben egy-két régi darab. Ezekkel a mutatós piros szalagokkal átkötve kreatív csomagolópapírként új funkciót kaphatnak.

4. Vécépapír gurigák dizájnosan

A kisebb ajándékok csomagolására menő megoldás lehet egy-egy újraértelmezett vécépapír guriga. Akár a szaloncukor formát választjuk, vagy a két végénél benyomott verziót, a szerencsés megajándékozott tuti nem fog rájönni, miből is készült a stílusos csomagolás.

5. Mintha csak a dekorboltból hoztuk volna…

Egy okot már biztosan tudunk, amiért meg kell lepnünk magunkat egy doboz Pringles-szel: mégpedig azért, mert remek keményfalú ajándékdoboz válhat belőle. Akár még az otthon készített karácsonyi sütiknek is praktikus tárolója lehet a chipses doboz karácsonyi csomagolóval bevont változata – de csak persze egy alapos kiszellőztetés után.

6. Jolly joker: a textilcsomagolás

Az újrahasznosítás ásza nem más, mint a textil, hiszen míg a fent említett csomagolásokat jóformán csak egyszer tudjuk újrahasznosítani, addig a textil csomagolóanyagként való használata után tovább is hasznosítható a háztartásban. Vagy akár egy vasalás után újabb ajándékot is csomagolhatunk bele.

+1 Dióhéjból ékszertartó

Apró ékszernyi hely bújik meg minden dióhéj belsejében, így akár a kitisztított csonthéj ékszertartóként is funkcionálhat. Ha csillámporral vagy más festékanyaggal díszítjük a kis ház belsejét, igazán egyedi lehet a végeredmény, na és persze a mini masni sem maradhat el a csomag külsejéről.

Mit érdemes ezekbe az ötletes csomagokba rejtenünk? Ismerd meg az új spanyol ékszermárka újdonságait.

Kattints IDE!