Kedvenc helyünk a héten: Farm

2017. december 27. | Bodnár Zsófi

Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Mielőtt Carrie Bradshaw-ék szombat esténként meghódították Manhattant, valahogy kivétel nélkül, mindig a legmenőbb koktélbárokban kötöttek ki. Ilyenkor elképzeltem, hogy milyen lehet a Cosmopolitan, amit Samantháék rendeltek, mert annyira jól nézett ki! Azt hiszem, végre megvan a Budapesti Szex és New York rajongók törzshelye is, mégpedig a város egyik legkedveltebb pontján, az Ó utcában!

A Farm ugyan hordozza az “organikus” elvonulás stílusjegyeit, ám a bérház belső udvaraiba lépve mégsem egy elszigetelt világba csöppenünk, hanem a nyüzsgő pesti éjszaka egyik kihagyhatatlan színterébe.

Három barátnőmmel érkeztem a Farmba, hogy méltó módon búcsúztassuk az év utolsó napjait. Mivel másnap dolgoztuk, abban maradtunk, hogy maximum kétféle koktélt “tesztelünk”, de a felszolgáló fiúk hamar eloszlatták félelmeinket, hogy aggódni csak az ötödik ital után szabad – hiszen a minőségi rövidek miatt itt szinte garantált a minőségi szórakozás is. (Szerencsére igaza volt, úgy keltem másnap, minta jógáztam volna!)

Egyébként az igazi gourmet-k is megtalálják majd számításukat, mivel a pultban a számtalan ital között 22 fajta gin, 42 whiskey, 82 minőségi rum és több, mint 300 fajta töményital közül választhatunk. Nem véletlen, hogy Budapest top 10 gasztrobárja közé is bekerültek a Magyar Konyha Magazin zsűrije szerint, de nem csak prémium minőségű röviditalaik és koktéljaik miatt érdemelték ki ezt a pluszt.

Hazai rágcsálnivalókat is kóstolhatunk náluk – többek között a másnap elkerülése végett. Így történt, hogy az első koktélkör után megérkezett az Óriási vegyestál is, amelybe a kolbásztól kezdve a házi gomolya sajton át, mindenféle finomság hívogatóan pislogott ránk. Mivel a nevéhez méltóan valóban óriási adag volt, négy lánynak sajnos kissé megterhelőnek bizonyult mindent eltüntetni róla, de biztos vagyok benne, hogyha nem vacsoráról érkezünk, egy morzsa sem maradt…

További fotókért kattints a galériára!

Mikor: Ahogy Carrie-ék is tették, érdemes buli előtt náluk alapozni, hétköznaponként 18:00-24:00-ig, hétvégente hajnali 2-ig mulathatjuk az időt, ebben az időtlen miliőben.

Kiknek ajánljuk: barátnőknek, és természetesen olyan társaságoknak, akik kinőttek a körúti kocsmák egykor cigifüstös pincehelyiségeiből, és prémium italokkal indulnának az estének, vagy csak egy kellemes sztorizós éjszaka hangulatos helyszínét keresik – ahogy ezt mi is tettük.

Árfekvés: A koktélok egységesen 1650 Ft-ért kérhetők, ám a Magic Mistery-t sem érdemes kihagyni, hiszen kívánságunk alapján a srácok egy személyre szabott longdrinkket készítenek a kedvünkért, mindössze 2350 Ft-ért. Kipróbáltuk, megéri! A kenegetős krémek 890 Ft, óriási vegyes tál 2490 Ft, meleg ételek pedig 1490 Ft-ba kerülnek. A teljes menüt ide kattintva találod.

Marie Claire plusz: A jó hangulatot nemcsak a Lychee sourhoz járó marshmallow, hanem az ott dolgozók kedvessége és közvetlensége is szinten tartotta, így ez a Farmban az egyik legfőbb Marie Claire plusz!

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Sváb vendégszeretet Budakalászon borászat

Sváb vendégszeretet Budakalászon

A legizgalmasabb kanadai junk food junk food

A legizgalmasabb kanadai junk food