Kedvenc helyünk a héten: Farm

2017. december 27.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Mielőtt Carrie Bradshaw-ék szombat esténként meghódították Manhattant, mindig a legmenőbb koktélbárokban kötöttek ki. Végre megvan a Budapesti Szex és New York rajongók törzshelye is, a város egyik legromantikusabb környékén, az Ó utcában.

A Farm belső design-jában hordozza ugyan a termászet és lelassult vidéki létforma szimbólumait, a bérház belső udvaraiba lépve mégsem egy elszigetelt világba csöppenünk, hanem a nyüzsgő pesti éjszaka egyik népszerű találkozóhelyén találjuk magunkat. 

Három barátnőmmel érkeztem a Farmba, hogy méltó módon búcsúztassuk az év utolsó napjait. Mivel másnap dolgoztuk, abban maradtunk, hogy maximum kétféle koktélt “tesztelünk”, de a felszolgáló fiúk hamar eloszlatták félelmeinket, hogy aggódni csak az ötödik ital után szabad.

Egyébként az igazi gourmet-k is megtalálják majd számításukat, mivel a pultban a számtalan ital között 22 fajta gin, 42 whiskey, 82 minőségi rum és több, mint 300 fajta töményital közül választhatunk. Nem véletlen, hogy Budapest top 10 gasztrobárja közé is bekerültek a Magyar Konyha Magazin zsűrije szerint. 

Hazai rágcsálnivalókat is kóstolhatunk náluk, az első koktélkör után megérkezett az Óriási vegyestál is, amelybe a kolbásztól kezdve a házi gomolya sajton át, mindenféle finomság hívogatott.

4 fotó megtekintése

További fotókért kattints a galériára!

Mikor: hétköznaponként 18:00-24:00-ig, hétvégente hajnali 2-ig mulathatjuk az időt a Farmban. 

Kiknek ajánljuk: barátnőknek, és természetesen olyan társaságoknak, akik kinőttek a körúti kocsmák egykor cigifüstös pincehelyiségeiből, és prémium italokkal indulnának az estének, vagy csak egy kellemes sztorizós éjszaka hangulatos helyszínét keresik – ahogy ezt mi is tettük.

Árfekvés: A koktélok egységesen 1650 Ft-ért kérhetők, ám a Magic Mistery-t sem érdemes kihagyni, hiszen kívánságunk alapján a srácok egy személyre szabott longdrinkket készítenek a kedvünkért, mindössze 2350 Ft-ért. Kipróbáltuk, megéri! A kenegetős krémek 890 Ft, óriási vegyes tál 2490 Ft, meleg ételek pedig 1490 Ft-ba kerülnek. A teljes menüt ide kattintva találod.

Marie Claire plusz: A jó hangulatot nemcsak a Lychee sourhoz járó marshmallow, hanem az ott dolgozók kedvessége és közvetlensége is szinten tartotta, így ez a Farmban az egyik legfőbb Marie Claire plusz!