Egyszerű, de nagyszerű diós-gorgonzolás tészta

2018. január 18.

Beköszöntött az igazi tél, a havas latyakban pedig a vitaminpótlás mellett leginkább a hangulatjavító fogásokra vágyunk. Tökéletes hétköznapi vacsora lehet az alábbi, felturbózott sajtmártásos fusilli. Az igazi trükk most a tálalásnál van: ha tehetitek, ne hagyjátok le a diót és a nagy maréknyi petrezselymet a tészta tetejéről, így lesz igazán teljes a fogás.

Gorgonzolás-pórés fusilli
(2 főre)

  • 200 gramm fusilli
  • 1 ek olívaolaj
  • negyed szál póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg gorgonzola
  • 5 dkg parmezán
  • só, bors
  • 1 marék dió
  • 1 marék petrezselyem

A tésztát a csomagoláson jelzett idő alatt kifőzzük. Leszűrés előtt a főzővízből egy bögrényi mennyiséget félreteszünk.

A pórét vékonyan felszeleteljük, majd egy evőkanál olajon, levés sóval összekeverve 5 perc alatt üvegesre főzzük. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd 30 másodpercig pirítjuk. Ekkor felöntjük a tejszínnel, és hozzáadjuk a feldarabolt gorgonzolát és a reszelt parmezánt. Beleöntünk egy decit a tészta főzővizéből is. Sózzuk, borsozzuk, majd egyet forralunk rajta, amíg a sajtok felolvadnak.

A tésztát összeforgatjuk a sajtszósszal, majd a durvára vágott dióval és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Futureater