Nagy Zita, azaz a Zizi kalandjai gasztrobloggere erre a hétvégére is egy egészséges, de mégis istenien édes finomságot hozott nektek. Ezúttal nem fánkkal, hanem palacsintával próbálkozunk!
Hozzávalók 10-12 db-hoz:
– 2 banán, villával pépesre törve
– 50 g törökmogyoró, száraz serpenyőben megpirítva, majd ledarálva
– 100 g tönköly fehérliszt
– 200 ml rizs– vagy mandula- vagy zabtej
– 1 evőkanál (foszfátmentes) sütőpor
– 1 vaníliarúd kikapart magjai
– csipet só
– kókuszzsír, sütéshez
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: mogyoró, liszt, sütőpor, só. Egy másikban pedig a nedves hozzávalókat: pépesre tört banánok, rizstej, vanília. Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazhoz és keverjük addig, amíg sima, sűrű tésztát kapunk. Hagyjuk 5 percet állni, hogy a tészta megkeljen.
Tegyünk egy kevés kókuszzsírt a teflonserpenyőbe és forrósítsuk fel. Kisebb adagot kanalazunk (2 adag is mehet egyszerre) a palacsinta tésztából a serpenyőbe, közepes lángon sütjük az egyik oldalukat, amíg aranybarnák lesznek. Megfordítjuk és a másik oldalukon is sütjük 1-2 percig.
Lehet juharszirupot, házilag készített csokoládészószt locsolni a tetejére.