Vegán mogyorós banános palacsinta

2018. február 17.
Nagy Zita, a Zizi kalandjai bloggere ezen a szombaton is egy szuper finom és ráadásul egészséges receptet hoz nektek. Ha már a héten volt a palacsinta nap, miért is ne ünnepelnénk meg a hétvégén mi is.

Nagy Zita, azaz a Zizi kalandjai gasztrobloggere  erre a hétvégére is egy egészséges, de mégis istenien édes finomságot hozott nektek. Ezúttal nem fánkkal, hanem palacsintával próbálkozunk!


Hozzávalók 10-12 db-hoz:

– 2 banán, villával pépesre törve

– 50 g törökmogyoró, száraz serpenyőben megpirítva, majd ledarálva

– 100 g tönköly fehérliszt

– 200 ml rizs– vagy mandula- vagy zabtej

– 1 evőkanál (foszfátmentes) sütőpor

– 1 vaníliarúd kikapart magjai

– csipet só

– kókuszzsír, sütéshez

 

 

Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: mogyoró, liszt, sütőpor, só. Egy másikban pedig a nedves hozzávalókat: pépesre tört banánok, rizstej, vanília. Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazhoz és keverjük addig, amíg sima, sűrű tésztát kapunk. Hagyjuk 5 percet állni, hogy a tészta megkeljen.

Tegyünk egy kevés kókuszzsírt a teflonserpenyőbe és forrósítsuk fel. Kisebb adagot kanalazunk (2 adag is mehet egyszerre) a palacsinta tésztából a serpenyőbe, közepes lángon sütjük az egyik oldalukat, amíg aranybarnák lesznek. Megfordítjuk és a másik oldalukon is sütjük 1-2 percig.

Lehet juharszirupot, házilag készített csokoládészószt locsolni a tetejére.