Az Év Cukrászdája Díj nyertese a Mihályi Patisserie

2018. február 25.
Magyarország legnívósabb gasztronómiai kalauza, a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz idei újításként nem csak az éttermeket, de a cukrászdákat is listázta. A 10 legjobb cukrászda között több a vidéki, mint a budapesti.

Az idén márciusban 10. születésnapját ünneplő, egykor Desszert Szalon néven futó váci cukrászműhely ma már nemes egyszerűséggel a Mihályi Patisserie nevet viseli, és 2018-ban a Nespresso Dining Guide az év cukrászdája díj nyertese. A Dinig Guide szerkesztősége 100 cukrászda meglátogatását követően választotta ki azt a 65 cukrászdát, melyek végül bekerültek a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz 2018-as, már kapható kiadványába.

Az étteremkalauz munkatársai és a szerkesztőség egy-két tagja is tesztelt, de fontosnak érezték az idei külföldi zsűri elnök Enrico Cerea és a tavalyi zsűri elnök Giancarlo Perbellini szakértő véleményét is, hiszen mindketten 3-4 generációs családi TOP cukrászdákat üzemeltetnek Olaszországban. Nekik köszönhetően nemzetközi szaktekintélyek is részt vettek a folyamatban.

A Mihályi Patisserie alapítója, Mihályi László a klasszikus, minden értelemben vett cukrász, az úgynevezett francia cukrászati stílus magyarországi megteremtője, úttörője. Dolgozott számos helyen Ausztriától Norvégián át Shanghai-ig, de megfordult és többször tanult Japánban és Franciaországban is. Elhivatott ember, aki a külföldön megszerzett tudást és tapasztalatot építette be karrierjének sok-sok előkelő állomása után a váci cukrászdába.

A váci cukrászatnak hosszú évek óta töretlen a sikere. A desszertek választékában megtalálhatóak a tökéletesen elkészített magyar klasszikusok, a mára már ikonikussá vált Dobos desszert, vagy a “Csík” somlói, a Rákóczi túrós és az Eszterházy Art Cafe, de a választék részét képezik a formabontó megvalósítások, például a nagyon sikeres, ma már 10 éves Barangoló desszert és a francia és olasz inspirációk.


Kapcsolódó