Nagy Zita, azaz a Zizi kalandjai gasztrobloggere erre a hétvégére is egy egészséges, de mégis istenien édes finomságot hozott nektek. A múlt héten banánkenyeret sütöttünk, most jöhet a csokichips!
Vegán chocholate chip cookies
Hozzávalók:
– 120 g teljes kiörlésű tönkölyliszt
– 135 g tönköly fehérliszt
– 110 g nádcukor
– 120 g kókuszzsír, puha állagban
– 80 g étcsoki-bogyó/csokicsepp
– 1 db érett banán, meghámozva, villával pépesre törve
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– 1/2 teáskanál só
– 2 evőkanál mandula/rizs/zab/szójatej
– 1 vaníliarúd kikapart magjai
Elkészítése:
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: lisztek, szódabikarbóna, só. Egy másik tálban keverjük ki a nádcukrot a puha kókuszzsírral (én most ezt a változatot használtam). Ha már “habos” a kókuszzsír, adjuk hozzá a banánpépet, a vaníliát és a növényi tejet. Jól keverjük el, majd öntsük a száraz hozzávalókhoz. Adjuk hozzá a csokoládét és keverjük át a tésztát (puha, enyhén ragacsos, de jól formázható tésztát kell kapnunk).
Melegítsük elő a sütőt 180C fokra és béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral.
Fagyis- vagy evőkanállal adagoljunk gombócokat a sütőpapírra és egy kicsit lapítsuk le a tetejüket. 15-20 percig süssük, amíg aranybarnák lesznek.
Ebből a mennyiségből kb. 25 db lesz.
Facebook: https://www.facebook.com/zizikalandjai/
Instagram: https://www.instagram.com/ziziadventures/