Kedvenc helyünk a héten: Fiktív Gasztro Galéria

2018. április 04.
Stílusos és egyedi, elegáns és trendi – valamiért a Marie Claire kedvence. Különleges helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Virágzik a nyolcadik kerület. Ezt tökéletesen bizonyítják a sorra nyíló művészeti galériák és a Palotanegyed romantikus utcáinak mindig teltházas, teraszos éttermei. A Bródy Sándor utcából már két galériát is a jó szívvel ajánlottunk (TOBE Gallery, Molnár Ani Galéria) most viszont – egy utcával arrébb – egy olyan helyen jártunk, ahol a művészet és a gasztronómia kéz a kézben jár. Bemutatjuk a Fiktív Gasztro Galériát, a környékbeliek kedvenc helyét, amely ezen a héten a mi kedvencünk is.

Már egyetemistaként is állandóan a fővárosi könyvtár körül kávéztunk, de az éttermezés egy darabig váratott magára. Most jó belülről is megismerni azokat a helyeket, amelyek mellett egykor fröccsöztünk a szomszédban. Na, éppen ilyen a Fiktív Gasztro Galéria is.

Teraszuk természetesen van, ahogy házi készítésű hamburgerük és nagyon nagyon erős chillijük is, – külön chilli vacsorákat is tartanak, a vendégekkel közösen összeállítva a menüsort – de állításuk szerint a whiskyfelhozatalban is éppen olyan erősek, mint a házilag érlelt steake-jeikben. Vacsorára érkeztünk és ugyan az Államokból importált legerősebb chilliolajat nem mertük kipróbálni, kóstoltunk libamájat kaláccsal, frissen sült zsemlével készült avokádós marhaburgert, szépen tálalt kacsát, minderre pedig egy tökéletes, vaníliafagyival tálalt csokoládészufléval tettünk pontot.

Miközben élvezzük a félig átsült steakünkre olvadt duplacheddart, ugyancsak finomnak tűnő csendéleteket ábrázoló festményeket is elemezhetünk – ezúttal Mészáros Szabolcs alkotásában.

6 fotó megtekintése

További képekért kattints a galériára!

Az egyéni kiállítások mellett a hely állandó elemei még a fiktív szó inspirálta poszterek és illusztrációk is, amelyek egyből képet adnak a hely megálmodóinak humoráról – ahogy az étlapon és cégéren szereplő 896-os „nyitási” évszám is.

Ilyen egy igazi gasztro galéria, kötetlen közeget teremt az alternatív művészetnek, mindeközben nem veszi magát túl komolyan.

Kiknek ajánljuk: a körülöttünk ülő baráti társaságok nagyrésze, gyanítom, törzsvendégeknek számítottak, de láttunk első randin izguló párt, és ünneplő családokat is. Egyszóval mindenkinek, akinek a fine dining esetleg még idegen, de a klasszikus fogásokon túl azért szívesen belekóstolnának valami újba is.

Mikor: vacsoracélpontnak kellően romantikus, napközben viszont az imént említett kerületi hangulat és a változatos ebédmenü miatt is érdemes eljönni.

Marie Claire plusz: A csokoládészuflé vaniliafagyival.

Árfekvés: Annak ellenére, hogy a ketchupot is helyben készítik, nem árazták túl magukat. A Kézműves hamburgereik 990 Ft-tól az 5990 Ft-os úgynevezett Sznob burgerig kérhetők, az én avokádós hamburgerem például 2690 Ft volt, amelyből – szerencsére – nem spóroltak sem a cheddarral, sem az ízletes húspogácsával. A teljes étlap itt olvasható.