Nagyon kevés jobbat tudnánk elképzelni annál, mint hogy egy pohár jéghideg koktéllal a kezünkben ücsörögjünk valami vízparton, és ha az idill második része nem is mindig olyan könnyen megvalósítható, egy jó italt mindig keverhetünk magunknak. Tavaly az Aperol-spritzet imádta mindenki, idén viszont ideje emelni a tétet és még izgalmasabb koktélokat készíteni!
Az alábbi gin alapú ital egyenesen Szicíliából érkezett és csak imádni lehet!
Fotó: Unsplash.com
Hozzávalók:
- 1/2 csésze kristálycukor
- 3 ív citromhéj (Meyer)
- 1/2 vanília (csak a rúd)
- frissen facsart vérnanarncs lé
- gin
- Aperol
- prosecco vagy fehér habzóbor
A cukrot keverjük össze 1/2 csésze vízzel és egy kisebb serpenyőben kezdjük el melegíteni közepes lángon. Adjuk hozzá a vaníliarudat a babok nélkül, majd a citromhéjat és kezdjük el forralni a keveréket. Ha összeforrt, vegyük le a tűzről és tegyük félre 10 percre, hagyjuk hűlni.
Egy poharat töltsünk meg jégkockákkal! Öntsünk rá 50 ml narancslevet, 25 ml gint, 10 ml aperolt és egy kevés cukorszirupot.Alaposan keverjük össze, majd öntsük fel a poharat proseccóval!