Egyezzünk meg abban, hogy nem minden gyorskaja egészségtelen. Persze nem a klasszikus gyorséttermekben elérhető kínálatra gondolunk, hanem azokra az ételekre, amik 15-20 perc alatt összedobhatók, mégis nagyszerű ízélményt nyújtanak. Alább az egyik ilyen aduász étel, az olasz carbonara klasszikus receptjét osztja meg a Futureater blog szerzője. Figyelem, tejszín helyett nyers tojással készülő receptről van szó, így nyáron nem (de más szezonban sem) javasolt sokáig várni az étel elfogyasztásával.
Carbonara
2 főre
- 15 dkg szeletelt szalonna, felcsíkozva
- 1 ek olaj
- 1 tojás
- 2 ek reszelt parmezán
- só, sok bors
- spagetti tészta
- Tegyünk fel vizet forrni a tésztának. A csomagoláson előírtak szerint főzzük ki, szűrjük le.
- Közben a felkockázott szalonnát tegyük serpenyőbe 1 ek olajjal és folyamatosan kevergetve süssük világosbarnára. Amikor kész, tegyük át a sült szalonnakockákat egy kisebb tálba.
- Egy kisebb edényben keverjük össze az egész tojást a reszelt sajttal és sok borssal. Sózzuk, majd öntsük rá a kifőtt tésztára és gyors mozdulatokkal keverjük össze. A szalonnapörccel, reszelt sajttal és még több borssal tálaljuk.