Zöldséges üvegtészta-saláta a legforróbb napokra

2018. június 07.
Villámgyors vegán felfrissülés a nyári őrületben: üvegtészta-saláta friss zöldségekkel bloggerünk, Füge Kata receptje alapján.

Bár még csak június elején járunk, a kánikula-hangulat már jócskán beköszöntött, a nyári forróságban pedig különösen fontos odafigyelni a megfelelő étkezésre. Szerencsére van néhány tuti recept, amihez nem kell órákig álldogálnunk a konyhában, mégis finom és frissítő ízeket kapunk.  Az alábbi üvegtésztás saláta néhány perc alatt elkészül, és bónuszként nem csak vegetáriánus, de egyenesen vegán fogásról van szó. Ha nagyon muszáj, természetesen ehetjük az alábbi ázsiai ihletésű tésztasalátát egy szelet grillezett hús köreteként is.

Nyári zöldséges üvegtészta-saláta

2 főre

  • 100 gramm üvegtészta
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 4 nagy marék rukkola
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • 1 kisebb gerezd fokhagyma
  • 3 marék földimogyoró
  • olívaolaj
  • negyed citrom kifacsart leve
  • só, bors
  • néhány csepp szójaszósz

  1. Az üvegtésztát egy tálba tesszük és leöntjük fél liter forró vízzel. Lefedve kb. 5 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük, és egy keverőtálba tesszük.
  2. A lilahagymát vékonyan felszeleteljük, és a tészta mellé tesszük a megmosott és megszárított rukkolával együtt.
  3. A kígyóuborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Hozzáadjuk a tésztához.
  4. A salátához adunk egy kevés olívaolajat, frissen facsart citromlevet, sót, borsot, majd átkeverjük.
  5. Tálaláskor meglocsoljuk az ételt néhány csepp szójaszósszal.