Kedvenc helyünk a héten: Dear Budapest

2018. június 27.
Stílusos és egyedi, elegáns és trendi – valamiért a Marie Claire kedvence. Különleges helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia. A héten egy olyan gasztrobárt fedeztünk fel, ami után a szendvicsről többé már nem az iskolás szalámis zsömle fog eszünkbe jutni.

Juhász Bianca, a Lack Magazin főszerkesztője a szerkesztőségi munka után a vendéglátásban találta meg a szenvedélyt, és megálmodta a nyitott szendvicsekkel és változatos napi menükkel operáló Dear Budapest Gastrobart, amely egyedi catering szolgáltatásával is kitűnik a sorból.

New York stílusos bisztrói inspirálták Biancát, amikor eldöntötte, hogy létrehoz egy hasonlóan menő helyet, ahol olyasmit ehetünk, ami még nincs Budapesten. A magazinos múltról a kozmopolita enteriőrön kívül a falra nyomtatott divatfotó is árulkodik, ez a kép is a Lack-ba készült, ami Bianca egyik kedvence.

Az üvegpult mögött katonasorba állva hívogatnak az egyszerre elegáns és vagány open szendvicsek, melyek közt akad marhahátszínes, kecskesajtos, sőt hummuszos is. A külön Párizsból érkezett egyedi kenyérformában sütött kenyerek méretezése épp azért jó, mert nem lakunk jól egytől, nyomós indokunk van minimum hármat kérni – és ami a legjobb, hogy általuk bármilyen alkalomból mi magunk is stílusos vendéglátók lehetünk, legyen szó esküvőről, születésnapról vagy üzleti találkozóról, hisz a szendvicseket meg is rendelhetjük a Dear catering szolgáltatása keretében. Egyébként sem volt könnyű választani, én például a különféle erdei gombák és különleges sajtok elfogult fogyasztója vagyok, szóval nem hagyhattam ki a shimeji gombás petrezselymes és a céklás kecskesajtkrémes változatot, és éppen az alapanyagok rendhagyó fúziója miatt egy teljesen váratlan, pozitív csalódásban volt részem például a céklát illetően.

6 fotó megtekintése

Képeinkért kattints a galériára!

Mivel ebédidőben érkeztünk a szendvicseken kívül az éppen marokkói tematikájú ebédmenüt is megkóstoltuk, amelyhez Bianca valódi marrakesi fűszereket „importált” egy marokkói felfedezőútja során. Az autentikus csirkeleves, a krémes brokkoli- és paradicsomleves után jöhettek a szendvicsek, és nem mintha éhesek maradtunk volna, az ugyancsak marokkói konyháról érkező csirkecombot kuszkusszal már igazán nem volt szívünk kihagyni. Mindezt egyfajta tökéletes csúcspontként a házi málnakrémes pitével koronáztuk meg.

Mikor: hétköznap ebédidőben vagy egy kora esti aperol spritzezésre.

Kiknek ajánljuk: akik szeretnek időt szánni az ebédjükre és akik a cateringben megrendelt szendvicsekkel maguk is szeretnék elvarázsolni a saját vendégeiket

Árfekvés: egy szendvics 450 Ft, 12:00-18:00-ig kétfogásos és háromfogásos menüvel is várnak. Az aktuális étlapért kattints ide.

Marie Claire plusz: a lokáció és az erdei gombás szendvics.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi