Új ízkombinációk felfedezése nem mindig egyszerű feladat, de a mártogatósok tökéletes terepet biztosítanak erre. Az alább ajánlott pisztáciás-fetás változat fantasztikusan finom, és egy robotgéppel vagy botmixerrel gyakorlatilag percek alatt elkészíthető. Jól jöhet az iskolakezdés időszakában is, a szendvicsbe rejtett felvillanyozó ízek megadhatják a szeptember táján aranyat érő napi motivációt.
Fetás-pisztáciás mártogató
- 5 dkg sótlan pisztácia (megpucolt mennyiség)
- 2 ek olívaolaj
- 10 dkg fetasajt
- 1 kis gerezd fokhagyma
- Negyed citrom héja
- 4-5 púpos evőkanál görög joghurt
- A pisztáciát az olívaolajjal késes betétű robotgépben 1 perc alatt összeaprítjuk.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót – a fokhagymát finomra reszelve tesszük a robotgépbe.
- 1 perc alatt összekeverjük az mártogatót. Ha szükséges, sózzuk és borsozzuk (ne feledjük, a feta már önmagában elég sós).