Pisztáciás-fetás mártogató percek alatt

2018. augusztus 23.
Különleges ízkombinációt szeretnél kevés munkával, és viszonylag könnyen elérhető hozzávalókból? Készíts fetás-pisztáciás mártogatót bloggerünk, Futureater útmutatása alapján, ami nem utolsó sorban tökéletes szendvicskrém is a sulikezdéshez.

Új ízkombinációk felfedezése nem mindig egyszerű feladat, de a mártogatósok tökéletes terepet biztosítanak erre. Az alább ajánlott pisztáciás-fetás változat fantasztikusan finom, és egy robotgéppel vagy botmixerrel gyakorlatilag percek alatt  elkészíthető. Jól jöhet az iskolakezdés időszakában is, a szendvicsbe rejtett felvillanyozó ízek megadhatják a szeptember táján aranyat érő napi motivációt.

Fetás-pisztáciás mártogató

  • 5 dkg sótlan pisztácia (megpucolt mennyiség)
  • 2 ek olívaolaj
  • 10 dkg fetasajt
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • Negyed citrom héja
  • 4-5 púpos evőkanál görög joghurt

  1. A pisztáciát az olívaolajjal késes betétű robotgépben 1 perc alatt összeaprítjuk.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót – a fokhagymát finomra reszelve tesszük a robotgépbe.
  3. 1 perc alatt összekeverjük az mártogatót. Ha szükséges, sózzuk és borsozzuk (ne feledjük, a feta már önmagában elég sós).

Futureater