Nyári villámvacsora: kapros tonhalkrém

2018. július 19.
Amikor épp nem a vízparton lógatjuk a lábunkat, vigasztalódjunk ezzel az autentikus nyári ízeket felvonultató, pofonegyszerű és gigafinom kapros tonhalkrémmel, Futureater bloggerünk receptje alapján.

Sokan vegyes érzelmeket táplálnak a kapor iránt, és őszintén szólva ezzel én is sokáig így voltam. Aztán egyszer Görögországban elém tettek egy salátát, tele óriási kaporágakkal, és akkor kiderült, hogy ha nem próbálják elrejteni, akkor nagyon is finom fűszernövényről van szó.

Ebben az egyszerű tonhalkrémben teljes pompájában ragyog a kapor, gyakorlatilag felejthetetlenné varázsolva ezt az öt perc alatt összedobható nyári kencét.

Kapros tonhalkrém

4 főre

  • 2 x 180 g konzerv tonhal
  • 6 ek tejföl
  • 1 nagy csokor kapor, felaprítva
  • 1 kisebb gerezd fokhagyma, reszelve
  • fél-1 citrom facsart leve, ízlés szerint
  • só, frissen őrölt bors

  1. Minden hozzávalót egy nagy tálba teszünk, és villával jól összekeverjük.
  2. Egyből ehetjük, de behűtve még finomabb. Tálaljuk zöldséghasábokkal, esetleg nachos-szal, pitával, vagy más kenyérfélével.

Több finomságért keressétek a Futureater blogot!